Platí teorie, že Slovenky tíhnou k dramatické, s kýčem hraničící pompě víc než Češky? Jsou většími grófkami než naše děvenky? Umějí si společenské panoptikum, prezentaci na velké scéně lépe užít? A co je pravdy na častém konstatování některých stylistů, že cit Slovenek pro vytříbenost je snížený stejně jako práh bolesti u pitbulla?

Jaká jiná akce než Česko-Slovenský ples by měla na takové otázky dát jistou, byť obecnou odpověď. Tak kdo měl v Obecním domě lepší fashion skóre – Češky nebo Slovenky?!

Česká sekce

Bára Mottlová

O hereckých výkonech této z několika TV seriálů povědomé blondýny se příliš nepíše, ale její plné přírodní poprsí tématem článků společenských rubrik je. Tentokrát však zůstalo cudně upozaděné, i když dekolty jsou u plesových rób žádoucí. Ke krku téměř uzavřený výstřih ale kazem na kráse není – ten tkví v uměle působícím materiálu, strojovém dekoru lacině vyhlížející krajky, které ozdoba rudých sklíček rozhodně nepřidá. Stejně jako doprovod náušnic i skořepinové kabelky. A tím výtky nekončí.

Známka: 3

Bára Mottlová: O hereckých výkonech této z několika TV seriálů povědomé blondýny se příliš nepíše, ale její plné přírodní poprsí tématem článků společenských rubrik je. Tentokrát však zůstalo cudně upozaděné, i když dekolty jsou u plesových rób žádoucí. Ke krku téměř uzavřený výstřih ale kazem na kráse není – ten tkví v uměle působícím materiálu, strojovém dekoru lacině vyhlížející krajky, které ozdoba rudých sklíček rozhodně nepřidá. Stejně jako doprovod náušnic i skořepinové kabelky. A tím výtky nekončí.
Autor: Herminapress.cz

 

S akcentem rudých kamínků v dekoltu urputně vyladěné bižuterní náušnice provinčnost parády jen umocní. Rádoby efektní kabelka o vytříbenosti nesvědčí. Nic proti paletu, ale k této róbě nesedí. Francouzská manikúra je poněkud k diskuzi, černý nehet přímo řve a sandálky na platformě jsou krutě nemístné.

 

 

Andrea Kalivodová: Zvládnutá opulence

 

Sympatická mezzosopranistka, sólistka Státní opery Praha, která se koncem loňského října stala matkou, si na poli velkých večerních rób vede mnohem lépe než v civilním šatníku, což je jistě dané i její profesí. Dobrý standard zkrátka lze u této dámy na plese očekávat, ale zelenkavě laděná kreace kombinující měkce zvonovou sukni z hedvábného saténu s šedavým efektně vyšívaným tylovým svrškem je nad ctěným módním průměrem.

 

Známka: 1

 

 

Andrea Kalivodová: Sympatická mezzosopranistka, sólistka Státní opery Praha, která se koncem loňského října stala matkou, si na poli velkých večerních rób vede mnohem lépe než v civilním šatníku, což je jistě dané i její profesí. Dobrý standard zkrátka lze u této dámy na plese očekávat, ale zelenkavě laděná kreace kombinující měkce zvonovou sukni z hedvábného saténu s šedavým efektně vyšívaným tylovým svrškem je nad ctěným módním průměrem.
Autor: Herminapress.cz

 

Monika Bagárová: Nota purismu

 

Zatím více přitahuje sexy zjevem než pěveckým repertoárem, ale možná díky častým pobytům v USA prorazí. A já doufám, že i poté u image mladé lady setrvá. Tento styl totiž Monice sedí. Stejně jako bílá, lepé pozadí vykreslující róba pohrávající si s efektem mělkých volánových plástů na živůtku, která sice k tradičním plesovým modelům s krinolínou nepatří, ale do moderního pojetí velkých bálů náleží. Požadavky na noblesu naprosto splňuje. Kvalitou a vyzněním šatů počínaje, doprovodem klenotů Chopard za dva a půl milionu konče.

 

Známka: 1

 

Monika Bagárová: Zatím více přitahuje sexy zjevem než pěveckým repertoárem, ale možná díky častým pobytům v USA prorazí. A já doufám, že i poté u image mladé lady setrvá. Tento styl totiž Monice sedí. Stejně jako bílá, lepé pozadí vykreslující róba pohrávající si s efektem mělkých volánových plástů na živůtku, která sice k tradičním plesovým modelům s krinolínou nepatří, ale do moderního pojetí velkých bálů náleží. Požadavky na noblesu naprosto splňuje. Kvalitou a vyzněním šatů počínaje, doprovodem klenotů Chopard za dva a půl milionu konče.
Autor: Herminapress.cz

 

Slovenská sekce

 

Andrea Verešová: Laguna opakovaných iluzí

 

Populární modelka oblékla pohádky hodnou toaletu od oblíbené slovenské návrhářky Jany Pištějové, jejíž velké večerní musí kdejakou po velké exhibici toužící posh krasavici uspokojit. Pištějová zkrátka byla pro Andreu, která u nás tuto módní designérku proslavila, jistota. Nedivím se, neboť róby J. P. ctí kvalitu materiálu a mají cit pro cirkus. Bohužel ve svém efektu, rafinované hře výšivky, krajkové aplikace a transparentního pápěří tylu, se už příliš opakují. A tím ztrácí na působivosti, i když je styling bez chyby.

 

Známka: 2

Andrea Verešová: Populární modelka oblékla pohádky hodnou toaletu od oblíbené slovenské návrhářky Jany Pištějové, jejíž velké večerní musí kdejakou po velké exhibici toužící posh krasavici uspokojit. Pištějová zkrátka byla pro Andreu, která u nás tuto módní designérku proslavila, jistota. Nedivím se, neboť róby J. P. ctí kvalitu materiálu a mají cit pro cirkus. Bohužel ve svém efektu, rafinované hře výšivky, krajkové aplikace a transparentního pápěří tylu, se už příliš opakují. A tím ztrácí na působivosti, i když je styling bez chyby.
Autor: Herminapress.cz

 

Hana Gregorová: Úder grófky

 

Rudá dokáže být sexy střelou bez ohledu na ročník narození dámy, jež ji v arzenálu má. Rudá brunetám sluší a rudá je na bále příhodnější barvou než tolik frekventovaná pohřební čerň. Rudou zvolila i tato herečka, kterou veřejnost především vnímá jako vdovu po legendárním Radku Brzobohatém. Tsunami svítivé rumělky, efektní kombinace matu s leskem, velký úvaz mašle pod ňadry plus toaletu doplňující bolerko s bombasticky zvrásněným límcem sice představují atak, ale do kolen nevkusem neklátí. Dotek perliček je milý, úsměv nositelkyzářivý…

 

Známka: 2

 

 

Hana Gregorová: Rudá dokáže být sexy střelou bez ohledu na ročník narození dámy, jež ji v arzenálu má. Rudá brunetám sluší a rudá je na bále příhodnější barvou než tolik frekventovaná pohřební čerň. Rudou zvolila i tato herečka, kterou veřejnost především vnímá jako vdovu po legendárním Radku Brzobohatém. Tsunami svítivé rumělky, efektní kombinace matu s leskem, velký úvaz mašle pod ňadry plus toaletu doplňující bolerko s bombasticky zvrásněným límcem sice představují atak, ale do kolen nevkusem neklátí. Dotek perliček je milý, úsměv nositelkyzářivý…
Autor: Herminapress.cz

Lenka Vacvalová: Reprízami devalvovaná omamnost

V lize fešných Slovenek nechyběla ani tato půvabná, navýsost ambiciózní, vzhledem jistě zajímavá zrzka, která se jako herečka příliš neprosadila a k hvězdné lize moderátorů má v provinčností zavánějící TV Fashion rovněž daleko. Nicméně i ona se spolu s operní hvězdou Kalivodovou a populární tuzemskou modelkou Verešovou stala nosičem tvorby Jany Pištějové, která se tak stala návrhářkou Česko-Slovenského gala podniku. Ani této, tentokrát kouřově zbarvené róbě s hlubokými sklady krinolínové sukně nelze nic vytknout, stejně tak doplňkům. Jen únavu z opakujícího se efektu.

 

Známka: 1

 

Lenka Vacvalová: V lize fešných Slovenek nechyběla ani tato půvabná, navýsost ambiciózní, vzhledem jistě zajímavá zrzka, která se jako herečka příliš neprosadila a k hvězdné lize moderátorů má v provinčností zavánějící TV Fashion rovněž daleko. Nicméně i ona se spolu s operní hvězdou Kalivodovou a populární tuzemskou modelkou Verešovou stala nosičem tvorby Jany Pištějové, která se tak stala návrhářkou Česko-Slovenského gala podniku. Ani této, tentokrát kouřově zbarvené róbě s hlubokými sklady krinolínové sukně nelze nic vytknout, stejně tak doplňkům. Jen únavu z opakujícího se efektu.
Autor: Herminapress.cz