Černá každopádně společnost zaplavila. Nepodléhá módním trendům sezóny. Je hájenou never ending story, jež loni monstróznímu Plesu v Opeře v Praze dokonce dodala dojem smuteční sešlosti. Černá letos ovládla i slavnostní udílení Českého slavíka a také určovala dress code charitativního, velkolepou přehlídkou magazínu Vogue doprovozeného gala večera Fashion for Kids pořádaného supermodelkou Terezou Maxovou. A černé monolity outfitů převládají i na kdejaké party, v civilním šatníku.

Černá a zase černá… Je prokletím anebo ne? Troufám si říci, že především jde o vkus. Zvolený styl, střih, práci s doplňky a až poté o barvu.

Tereza Maxová

K střízlivým kreacím tíhnoucí supermodelka devadesátých let sahá k černé často a Maxovou pořádaná dobročinná událost Fashion for Kids ji dokonce měla za barvu dress code gala večera. A černou Tereza zvolila i na tiskovou konferenci k dané akci, kam oblékla tuhou, v pase působivě zakončenou sukni se zajímavého, neopren připomínajícího materiálu, již doplnila jemným hladkým rolákem a plus kotníkovými střevíci. Nepřidala žádné šperky, jen luxusně subtilní hodinky a výsledek byl vynikající.

Tereza Maxová: Síla rafinované jednoduchosti
Autor: archiv Blesku

Pavlína Němcová

Letošní ambasadorka česko-slovenské větve světové, navýsost prestižní soutěže Elite Model Look na finálový večer do Španělského sálu Pražského hradu oblékla minimalistickou řízu s asymetrickým dekoltem a vysokým, bíle vypodloženým rozparkem. Jemný řetízek se na krku ztrácel a pozornost přitahovaly náramky na zápěstí. Subtilní lakové lodičky s šaty hrály a nejzajímavějším stylistickým počinem byly úzké kožené kalhoty pod šaty, jež klasickému outfitu daly pečeť jedinečnosti.

Pavlína Němcová: Kreativně posunutá klasika
Autor: archiv Blesku

Monika Babišová

Dobročinné společenské akce Fashion for Kids, jejíž celkový výnos činil deset a půl miliónů korun, se zúčastnila i žena prvního místopředsedy vlády ČR. Nutno říci, že paní Monika se s povinnou černí, vyrovnala zdařile. Decentní doprovod bílé a červené její dlouhou, měkce rozvolněnou róbu mile osvěžil a zajímavě vyznívá i prádlovým nátělníkem inspirovaný dekolt.

Monika Babišová: Dobrá hra s detaily
Autor: archiv Blesku

Bára Štěpánová

Typem, projevem i módním gustem jedinečná herečka křtila knihu Etiketa. A na tuto akci zřejmě chtěla zvolit dress code Tres Chic, jenž kreativitu a šarm staví nad striktní formálnost. Výšivkou zdobené šaty z částečně podšívkované transparentní krajky takové touze alespoň napovídají, ale svérázný mix doplňků, kozačky pod lýtko a nemístná podprsenka v dekoltu význam slova chic tvrdě popírají.

Bára Štěpánová: Nenucenost puncovaná nevkusem
Autor: archiv Blesku

Markéta Konvičková

Finalistka jedné z řad pěvecké SuperStar se většinou snaží surfovat na vlně stylu mladé lady. Bohužel někdy tápe a v případě róby na udílen cen Český slavík zcela selhala. Už samotná síť toalety vyznívá lacině a její rádoby kreativní kombinace s kůží plus doteky zlaté tento dojem ještě umocní. Touha návrháře po originalitě, snaha kreativně uhrát poker s průsvitem a potřeba nositelky být sexy, postrádá koncept, uměřenost, dobrý vkus.

Markéta Konvičková: Atak pouťových efektů
Autor: archiv Blesku

Michaela Ochotská

Bývalá moderátorská hvězda zpravodajství TV Nova má v osmém měsíci těhotenství předpisových deset kilo navíc a jiný stav jí na půvabu rozhodně neubral. Na citu pro věc ale rovněž nepřidal. Erotický náboj na tělo ulitých, v ramenní partii stříbřitě zdobených minišatů za účasti vysokých podpatků je na hraně, i když silueta černého monolitu své kouzlo má. A k diskuzi je i fakt, že v tomto prsteny vyšperkovanému outfitu Michaela pekla na vánoční akci perníčky.

Michaela Ochotská: Sexy gravidita na ostří nože
Autor: archiv Blesku

Ivana Gottová

Moderátorka VIP zpráv TV Prima a zejména pak manželka legendárního Českého slavíka náleží k ambiciózním ženám, jež se nikdy chic oblékanými ikonami nestanou, neboť jim chybí vytříbený vkus a také přirozená, pro šarm nutná osobitost. Nicméně hladké černé šaty, stejně barevný a neméně střízlivý svrchník včetně nadčasových střevíčků představují věkem neomezenou klasiku, kterou se nic nezkazí. Bílé psaníčko s černým pruhem nudu mile osvěžilo. Naopak nemotorně zvolený bižuterní náhrdelník ubral body na relativní noblese.

Ivana Gottová: Sázka na fádní jistotu
Autor: archiv Blesku

Karolína Kurková

Černá mnohdy vyzní lépe na koktejlkách, tzv. malých černých, než na velkých večerních. Krátkou délku šatů zvolila i tato supermodelka, hvězdný host letošního Českého slavíka. Na působivosti pírek založená, koženým páskem přepásaná kreace zn. Fendi je skvělým příkladem vyváženého mixu opulence a střízlivého pojetí. Slovo vyváženost platí i pro doplňky: Set šperků, ornamentálně vykrajované glamour sandálky na podpatku a svěží akcent pistáciové kabelky.

Karolína Kurková: Glamour černé labutě
Autor: archiv Blesku