Inventura kreací, které se na rozličných party, významných událostech, gala večerech a nejrůznějších mediálně zaznamenaných sešlostech v Módní policii Blesku objevily, naznačuje, že pro svět celebrit jsou průměrnost, nedostatek kreativity, uniformita leckdy překonaných trendů stejně typické jako pro bezejmennou ulici.

Touha obstát, být in, oslovit jedinečností je mnohdy u stylingů veřejně populárních osobností zřejmá, ale leckdy končí pochybným výsledkem postrádajícím čistotu stylu, cit pro napětí kontrastů, jež jsou na poli jinakosti, extravagance povinné.

Obecně lze tedy říci, že většina outfitů Módní policie 2014 neomámila, ničím originálním nezaujala, ale ani nevkusem neodrovnala. Pět desítek pozornosti hodných, pro mnohé inspirativních modelů roku 2014 už Blesk svým čtenářům naservíroval. A nyní nastal čas na svodku úletů, hitparádu pomníčků nekultivovanosti. Je jich pouze deset, i když jich bylo víc, neboť konec roku by zmarem zavánět neměl. Jako memento, varovný příklad, jistě postačí.

 

Mirjam Landa, režisérka: Ve stopě úchyla Průši

Miriam Landa
Autor: Archiv Blesku

Cukrkandlové acryl triko, balonová sukýnka, potištěné punčocháče, vítr v kozačkách, potítka na zápěstí… Trochu punku, rocku, disco v retro nálevu. Módní hravost zralá na pobyt v otevřeném oddělení psychiatrické léčebny. Anebo máme manželku kouzelníka Žito vnímat jako umělkyni, kreativní osobnost?

Jolana Voldánová, moderátorka: Rozkvetlé květy nevkusu

Jolana Voldánová
Autor: Archiv Blesku

Bývalá hvězda zpravodajství ČT nikdy neměla kredit vytříbeně oblékané ženy, ale čeho je příliš, toho je moc, chtělo by se říci na adresu barevně výrazného úpletového kabátu na zip s floristickým dekorem, z nějž čouhají rovněž vzorované šaty. A aby těch květů nebylo málo, opakují se i na stylizované výšivce kozaček. O štrasových terčích v uších nemluvě.

Ivana Andrlová, herečka: Koketní puntíky ve službě hororu

Ivana Andrlová
Autor: Archiv Blesku

Na slavnostní premiéře muzikálu Addams Family dress code sice dodržela, leč bílé koktejlky ze syntetické krajky s podkladem kombiné plus boa z umělého chlupu příkladem kultivovanosti nebyly. A mnohem více na pováženou je pak volba saténových střevíčků s mašlí posetých jako kabelka v setu puntíky.

Michaela Doubravová, zpívající herečka: Mazurka princezny v šapitó cirkusu

Michaela Doubravová
Autor: Archiv Blesku

Elegance se s rozverností jejích outfitů rozhodně nesnoubí. Kreace, kterou zvolila na gala koncert divadla Kalich, budiž jedním z důkazů. Kombinace bílé s valéry růžové plus fialovou, mix rozličných materiálů, asymetrické fábory a mašle v pase představují třaskavou směs nevkusu a doprovodná bižuterie je její rozbuškou.

Markéta Konvičková, zpěvačka: Blues provinčního šantánu

Markéta Konvičková
Autor: Archiv Blesku

Hvězdička SuperStar se při gala večerech snaží upoutat jedinečnými, její sex-appeal podtrhujícími kreacemi, jež bohužel často mají působivost ochotnického divadla. Kratičké šortky, reliéfní, nejspíš kožený top a transparentní slupka zlatými terči vyšperkovaného, župánek připomínajícího hábitu představují amatérský pokus o efekt hodný světel ramp.

 

Tereza Nvotová, režisérka a herečka: Hravost síly masakru
Tereza Nvotová
Autor: Archiv Blesku

Vystudovala dokument na FAMU, ale uspěla i před kamerou. Kdekdo ji zná s TV seriálu Gympl, a s módou bojuje stejně jako její matka Anna Šišková. Alternativní, s kontrasty zoufale pracující outfit na filmovou premiéru Hřebejkova Zakázaného uvolnění, zběsilé spojení různorodých svršků s puncem tržnice je důkazem.

Markéta Mayerová, moderátorka: Turecká riviéra ve slevě

Markéta Majerová
Autor: Archiv Blesk

Před řadou let patřila k hvězdám TV Nova. Nyní je mimo kosmos showbyznysu, což platí i pro outfit. Široké, u kotníku stažené nohavice v tzv. tureckém stylu mají svůj boom za sebou a plnoštíhlé postavě nepomohou, učiní ji beztvarou. Stejně jako rovná halena s navrstveným krátkým pulovrem. Šála z pouličního stánku na glancu nepřidá stejně jako volba bot a kabelky.

Dannie, zpěvačka: Úder barvotiskového kýče

Dannie
Autor: Archiv Blesku

Prstýnky lemovaná tvář buclatého andílka a kyprá prsa svírající syntetický živůtek. Pod ňadry průrva růžového saténu, z nějž je i rovná, kombiné suplující podšívka. Flák nabraného transparentního šifonu a jako doprovod na barokní tělo narvaná bundička z kůže. Set etno šperků a žlutým kovem zdobené botky. Suverenita je dobrá, ale nesmí mít podobu pouťové halucinace.

Bára Štěpánová, herečka: Romantika nesvéprávné nenucenosti

Bára Štěpánová
Autor: Archiv Blesku

Typem, projevem i módním gustem jedinečná herečka zřejmě chtěla na křest knihy Etiketa zvolit dress code Tres Chic, jenž kreativitu a šarm staví nad striktní formálnost. Výšivkou zdobené šaty z částečně podšívkované transparentní krajky takové touze alespoň napovídají, ale svérázný mix doplňků, kozačky pod lýtko a nemístná podprsenka v dekoltu význam slova chic tvrdě popírají.

Miluše Bittnerová, herečka: Americká krása pro otrlé

Miluše Bittnerová
Autor: Archiv Blesku

Příliš zlatě odbarvené vlasy, účes pro paničku, jenž k outfitu nesedí. Prvek hnědé je v souvislosti s valéry blankytu sice zajímavý, ale v podobě lodiček velmi zoufalý. Kombinace krátké bundičky, ohrnutých kalhot ze stejného materiálu plus trička s potiskem na kyprých vnadách je džínovým songem z Vidlákova. Tohle je zkrátka přelet nad kukaččím hnízdem s křídly denimu.