Otázkou je, nakolik realita požadovanému společenskému gala, atraktivní, s takovou akcí spojené módní podívané, se ctí a nutnou grácií dostojí. V minulých ročnících spíš šlo o poněkud bizarní, pro Česko dost typický koktejl opulence a ležérnosti, o boj etikety s její ignorací, válku kultivovanosti s nevkusem.

Kdo tedy na Českém slavíku letos překvapil, oslnil, trapně selhal? Nechejme se překvapit, neboť v době, kdy tento komentář píši, posílají fotografové Blesku snímky z příchodů. Tohle je jakási ochutnávka, velkou módní policii z hlediště, jeviště, následného večírku přinese Blesk.cz v neděli odpoledne.

Ivana a Karel Gottovi
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Ctěnému, léty ankety posvěcenému Slavíku Karlu Gottovi nelze nic vytknout, neboť tu zimní camel šálu jistě sundá. Mile překvapila i jeho milovaná paní - volba róby z dílny Beaty Rajské se povedla a také účes  a make-up zaslouží pochvalu. Psaníčko outfit osvěží, ale s lakem nehtů příliš neladí, botičky měly být subtilnější a po vzoru Angeliny Jolie vystrčená noha krutě ztrácí na úderné erotičnosti asexuálně působícím lemem samodržících punčoch.

Eliška Bučková
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Atraktivní  bruneta Eliška Bučková - modelka, která zabrousila do pop musiC, rozhodně k ignorantům společenského dress code nepatří. Nicméně dlouhá, skleněnými kamínky vyšperkovaná tylová toaleta, je příliš. A monstrózní závěsy náušnic otazníky diskutabilní nepatřičné dramatičnosti jen zvyšují. Český slavík zkrátka není Ples v Opeře, i když se obě akce na stejném místě konají.

Lucie Bílá
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Hlasující veřejností milovaná Lucie Bílá, která si převzala dalšího Slavíka, letos nezvolila žádnou opulentní róbu, ale dala přednost stylingu, který lze nazvat tres chic. I když podstatné chic v jejím podání do první ligy kreativity nepatří.  Platí to pro tělo obepínající minišaty zkombinované se silnými punčocháči a do nelichotivě objemných pásů situovanou vestou z přepychové kožešiny, v nichž se objevila na zkoušce. A na aplaus hodný velké divy není ani na krátké sukni navrstvená slupka transparentní látky ve spojení se subtilní koženou bundičkou se zajímavě zvýrazněnými rameny.

Karolína Kurková
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

K hvězdným hostům letošního Slavíka náležela i třicetiletá supermodelka Karolina Kurková, která zvolila outfit z kolekce jaro léto 2015 od luxusní značky Fendi. Péřová, koženým páskem přepásaná kreace je skvělým příkladem vyváženého mixu opulence a střízlivého pojetí. Slovo vyváženost platí i pro doplňky: set šperků, ornamentální střevíčky a pistáciový akcent maličké kabelky.

Adela Banášová
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Populární slovenská moderátorka, Adela Banášová předávala jednu z cen v krátkých, vzpomínku na padesátá léta evokujících šatech, které zdobila bohatá, s látkou tón v tónu vyladěná ornamentální výšivka. Špičaté zlaté lodičky i opulentní náušnice s modelem souzněly. Tato celkem nenápadná kreace si totiž mohla tak efektní akcent dovolit.

Ewa Farna
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Ewa Farna, která se tento rok v anketě popularity umístila na třetím místě, patřila k hrstce tuzemských hvězd, které nesáhly po černém outfitu. Sytá trávová zeleň půvabné brunetě sluší. Útlý, kosticemi ve švu zpevněný živůtek a pod pasem rozvolněná sukně elegantně kamuflují kypré boky se stehny.

Ewa Farna
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Bohužel řemínky na zápěstí s večerní skořepinovou kabelkou v dokonalé harmonii nejsou a pohled na záda, kde maso nad šaty přetéká, také není atraktivním zážitkem.

Markéta Konvičková
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Jedna z finalistek jedné z řad pěvecké SuperStar, Markéta Konvičková se snaží být glamour, ale její snaha dost často vyznívá lacině. Zde totálně nevkusně. Jinak nelze černou, se zlatem kombinovanou síť, která se podivně snaž uhrát poker s průsvitem, označit.

Monika Absolonová
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Monika Absolonová, která náleží mezi masově nominované zpěvačky, se s přítelem Tomášem Hornou vyladila v black and white. Bílou košilí a úzkou kravatou doprovozený oblek pana hokejisty je oblíbenou klasikou. Róba, která spolu s doplňky náleží k nabídce módního domu Dior, boduje barvou, která tsunami černé na večeru prolomila. Nicméně toaleta je o něco delší, než by musela být a zmačkaná látka taky glamour dojmu nenahraje.

Fotogalerie
10 fotografií