Martina (26), brand manažerka z Prahy
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Martina (26): Brand manažerka z Prahy

Tato exoticky vyhlížející slečna prý kombinuje levné kousky s drahými. Podstatné je, aby byly zajímavé, vypadaly dobře a líbily se jí, což je správná úvaha. Kombinace krátkého pruhovaného trika s pouzdrovou, na figuru náročnou sukní a kožené bundičky představuje spolu s jinými doplňky standard. Poněkud uniformní, svět blogerek připomínající trend, který je milý, ale ničím jedinečným neoslovuje. Každopádně kloboučku tleskám, ale psaníčko je stylově mimo. Sporný je i výrazný akcent zipu na zadním díle sukně, jenž si zaslouží vyznít ve společnosti minimalisticky elegantních svršků. Nikoli se prát se zipy na bundě.

P.S.: Na Martinu jsem krutě přísná, protože si myslím, že je dobrá a uměla by to dát líp.

Jana (58), mistrová v konzervárně z Tábora
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Jana (58): Mistrová v konzervárně z Tábora

Tato dáma má zřejmě ráda barvy a patří k armádě českých žen, jež stále milují, bez ohledu na měnící se trendy módy, leggins, které já vždy považovala za neslušivý úlet šatníku. Ona alespoň ožehavé partie kryje dlouhým kazakem, jenž je nejhezčím kouskem outfitu. Bunda ze střižního chlupu však k němu neladí a kýčovitě hravý potisk nohavic je za hranou. Bohužel rádoby efektně zdobné boty, vzorovaná taška a sada prstenů cirkus ještě umocní.

P.S.: Paní Jana má naštěstí vrozený šarm, jenž mnohé unese. Nicméně jí a dalším ženám, jimž na parádu schází prostředky, si dovolím poradit: Pokud možno volte elegantní svršky a doplňky. V konfekčních výprodejích občas přijdou na míň než u Vietnamců. A hlavně mějte na paměti, že křiklavost lacinost vždy umocní.

Pavlína (49), bankovní úřednice z Liberce
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Pavlína (49): Bankovní úřednice z Liberce

Pavlína je typem půvabné sexy brunety, jež má dobrý účes, líčení i takzvaný casual styl. Všechno je vyvážené, všechno do sebe zapadá, i když ona říká, že za módu příliš neutrácí. Její svršky jsou koktejlem konfekce Zara, Mango a ještě více dostupnější Orsay. Nejdražší, ale nikoli nejlepší, v outfitu jistě bude kabelka americké značky Guess a jemná bižuterie Swarovski, již dostala od štědrého manžela. Svítivě zelená barva pláště s dobře vypracovanými rameny spolu s bílou a navy modrou ladí a celek hezky rozsvítí. Bohužel nízké bílé válenky dobrou volbou nejsou. Zkracují nohy a ubírají na sexy ženskosti.

P.S.: Pamatujte, že drahá, pouťovým řetězem opatřená značková taška úspěch nejistí. Bílé boty vyznívají tvrdě a ladit střevíce s kabelkou je opravdu přežitek.

Vlaďka (29), asistentka z Prahy
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Vlaďka (29): Asistentka z Prahy

I půvabná, sympaticky rozesmátá Vlaďka patří k většině tíhnoucí k zavedenému, masově potvrzenému stylu oblékání postrádajícímu ambici osobitosti. Což platí pro anonymní ulice světa i české populární osobnosti. Bunda za tisícovku udělá v kombinaci s bílou a černou v outfitu relativní parádu, ale mnohem dražší kabela u nás zřejmě stále populární a u mě subjektivně pouťově dekorativní značky Oilily v konkurenci se vzorovanou šálou a střevíci ve stylu balerin nevyzní.

P.S.: Stará dobrá rada zní: V outfitu by měla být jedna dominanta, jež nebude soupeřit s jinými výraznými akcenty, což se tady nestalo.