Nový do kin v říjnu uvedený snímek, jenž podle stejnojmenného románu Michala Viewegha skvělá režisérka Nellis natočila, neměl kupodivu premiéru v žádném multikině, ale ve starém dobrém sále pražského paláce Lucerna. Hrdiny filmu jsou lidé, kteří si nechávají život nebezpečně prokluzovat mezi prsty, a proto se v jejich blízkosti objeví andělé. Jejich podoba a názory leckterého diváka asi zaskočí. Stejně jako řada herců, filmařů, ve svém oboru respektovaných osobností neustále zasakuje deficitem vkusu a s ignorací etikety hraničícím nedostatkem citu pro společenskou příležitost věnčící dílo uváděné do světa.

Alice Nellis

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Šaty z hrubé krajky, jejíž vzor vynikne bez podšívky v lemu sukně i na rukávcích, lze považovat za obdobu malých večerních. Semišové kozačky za doplněk, jenž modelu udává ležérní ráz. Bohužel zcela nepochopitelná, barevnými puntíky posetá nylonová taška může obstát pouze při velkém nákupu či na pláži. Režisérka řady divácky úspěšných filmů zkrátka patří k ženám, jež pro parádu příliš nežijí. Vládne velkou dávkou empatie, ale v módě v citu pro detail těžce selhává.

Hodnocení: 5

Verdikt: Akt stylistické nesvéprávnosti

 

Vojtěch Dyk a Tatiana Vilhelmová

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

On ve filmu hraje, ona jej na premiéru jaksepatří doprovodila. V páru jim to ladí, oba zvolili městský elegantní styl a svými outfity se nudné uniformitě vymykají. Jeho banánové ponožky v poněkud obnošených střevících dokazují snahu o barevnou vyladěnost a vojenský kabátec v kombinaci s tvídovými kalhotami zasluhuje pozornost. Volba košile je v souvislosti s ním ale s jemným otazníkem. Totéž platí o blůze na zip k pouzdrové sukni a nevhodně velké kabele.

Hodnocení: 2

Verdikt: Módní valčík po česku

 

Aňa Geislerová

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

V tuzemské kinematografii patří k nejvíce obsazovaným, cenou Český lev korunovaným herečkám a také se těší pověsti jedné z módních ikon naší scény, která nezklamala ani v roli návrhářky kolekce pro Pietro Filipi. Aňa smokingovým sakem vhodnému dress code premiéry s ležérní elegancí za účasti kožených kalhot a metalických polobotek zcela vyhověla, aniž by ve smečce ignorantů etikety čněla. Jen si nejsem jistá, zde ono dlouhé, nohy zkracující sako její sex-appeal správně umocní.

Hodnocení: 1

Verdikt: Nonšalantní VIP podání

 

Lenka Termerová a Moris Issa

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Sympatická herečka, momentálně jedna z hvězd TV seriálu Doktoři z Počátků, obula hezká perka a navlékla k nim blankytné džíny s tunikou připomínající zástěru. Navrch přidala koženou bundu a přes rameno zavěsila velkou kabelu. Vrstvení je sice stále výzvou ke hře, zvolený styl mladistvému zjevu nahrává, ale kultivovanost postrádá. O nevhodnosti ošacení vzhledem k premiéře nemluvě. Tady body v páru zachraňuje ležérně elegantní choť, jenž si pohrál s jemným řádkováním kalhot s proužky košile za účasti sametového saka.

Hodnocení: 3

Verdikt: Rozpačitě vrstvená lady

 

Olga Sommerová

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Respektovaná režisérka řady filmových dokumentů a také angažovaná feministka měla a má ke konvenční dámské eleganci daleko. Její šatník aktuálním trendům nepodléhá, dlouhé sukně, rozevláté svršky, outfit zkrášlující šály a šátky, boty s nízkým podpatkem jsou pro ni charakteristické. I ona dress značně míjí, společenské akce příliš nerozeznává. Důkazem je i kreace s typickými polobotkami, obří brašnou, pelerínou inspirovaným pláštěm, jenž spolu s šálem monolit černé oživí.

Hodnocení: 3

Verdikt: Osobitost versus dress code

 

Jiří Langmajer a Adéla Gondíková

Premiéra snímku Andělé režisérky Alice Nellis.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Pruhovaná košile se spodní slupkou basic trika, džíny a dobré boty představují elegantně nenucenou casual polohu, která u byznys stylu projde při tzv. divokém pátku, ale na premiéře nikoli. Alespoň podle teorie staré dobré etikety ne. Chtělo by to dress code semi formal, nebo alespoň separátní sako. Partnerka skvělého herce, paní Adéla, se rázem outfitu druhovi podřídila a její v black & white vyladěná kreace by působila mnohem elegantněji nebýt nepatřičné potištěné tašky.

Hodnocení: 3

Verdikt: Nenucenost přes čáru