Fakt, že modelky, ambiciózní manželky slavných mužů showbyznysu, aktérky soft porno bijáků, krásky z Playboye dostávají v TV místo moderátorek, už nikoho nepřekvapuje. Každý nějak musí začít a každý se chce někam posunout.

Svou šanci v hlavním toku večerního zpravodajství TV Prima nyní dostal legendární atlet, desetibojař Roman Šebrle a jemná Miss ČR 2013, čtyřiadvacetiletá Gabriela Kratochvílová. Její ambice neznám, ale troufám si říci, že je na tuto roli patřičně kultivovaný typ. On tak trochu o prknech, jež znamenají svět, snil: „Bavilo by mě hrát,“ řekl kdysi v jednom z rozhovorů….

Nedalo mi, abych se na jejich premiéru nepodívala, na zpravodajství TV Prima z ČT nepřepnula… Jí navlékli do poněkud diskutabilních společenských šatů, jež měly navazovat na nový, po zprávách startující seriál Svatby v Benátkách. Což divák mohl těžko pochopit. Každopádně Gabriely projev byl na nováčka příjemně přirozený. Na rozdíl od opáleného fešáka Romana, který působil jako snaživý a poněkud vystresovaný ochotník. Starého psa novým kouskům nenaučíš, chtělo by se říci, ale v jeho devětatřiceti letech by se je naučit měl.

Doufejme, že na vině byla tréma. Ale ta je omluvou u amatéra, nikoli profíka, jenž se za zpravodajským pultem očekává. Asi tak to vidím já.

Pokud se nemýlím, Roman Šebrle měl stejný oblek s vázankou, v němž si svou moderátorskou předpremiéru odbyl spolu s Gábinou na party k zmíněnému dílku. A na jeho adresu lze podotknout, že materiál by mohl méně pableskovat, neboť tyto ligotavé látky mají svůj boom za sebou.

Pokud se týká modelu slečny Kratochvílové z pražského salonu Nuance, chce se podotknout, že méně by bylo víc. Ozdoba štrasu v diagonálních pruzích, asymetrický dekolt plus brož suplující aplikace na rameni je mnoho efektních detailů najednou. Výsledkem je paráda hodná salonu maloměsta, jež má k noblesní sofistikovanosti daleko.