Kalhoty z denimu zvané jeans, džínsy, džíny, lidově také rifle nebo texasky, patří k nejoblíbenějším svrškům u nás i ve světě. Jejich kontroverzní spojení s glamour prvky garderoby jakými například jsou společenské blůzy, korzety, perly, zmiňované střevíčky na jehle, není žádnou novinkou. Stejně jako snaha přivést džíny, jež se v padesátých letech staly znakem slavných hollywoodských rebelů, do společenského oblečení, v němž jsou v rámci dress code jistá extravagance, originalita stylingu  vítané.

Stačí si vybavit džíny, lodičky, či balerinky plus bílou hedvábnou košili, černé pánské sako, Chanel kabelku na topmodelkách počátku devadesátých let. Staly se klasikou, obstojí i dnes. Bohužel současný, masově oblíbený a ve své uniformitě nudný trend obepnutých, leggins připomínajících jeans, v tzv. slim či skinny linii v kombinaci s více či méně zdobnými střevíčky na jehle (a mnohdy stále vysoké platformě podrážky) notu kultivované provokace postrádá. Stejně tak je ožehavé spojení módně rozedraného denimu a nohy vyvracejících modelů oslnivých, či rádoby oslnivých jehlových botiček.

P.S. reality

Bez ohledu na doprovodné, celkový dojem určující svršky v outfitu, platí, že pakt džínsů a dámských lodiček je ožehavý. Obnáší rizika, vyžaduje strategii a ne vždy končí úspěchem.

Agáta Hanychová (Prachařová), moderátorka

Agáta Prachařová.
Autor: Herminapress

Lokny napletených vlasů, sexy našpulené rty, vyštafírovaná ňadra v haleně. Nezáživné spojení denimu s černou, akcent laku, luxusu značek. Nudný smeč ikony trendově zaostalé a ve vkusu pokleslé módní periferie. 

Známka - 3

Hodnocení: Okresní přebor

Michaela Ochotská, moderátorka

 

Michaela Ochotská.
Autor: Herminapress

Kdysi tvář zpravodajství TV Nova, nyní snoubenka tenisty Rosola výzvu kontrastů rovněž nezvládla. Krátký, sáčko suplující svršek se zvonovými rukávy, lodičky i šperk jsou hodné lady. Kabela je s otazníkem a džíny úderem, jenž lajnu sloučit neslučitelné míjí.

Známka: 3-

Hodnocení: Těžká schizofrenie

 

Jitka Válková, Česká Miss

Jitka Válková.
Autor: Herminapress

Jako modelka příliš neuspěla, snaží se prorazit coby zpěvačka. V obou profesích je jaksi bezradná, nechápe princip hry a důkazem je i kombinace vyšisovaného rozervaného denimu (naštěstí nejsou kalhoty elastické), lady lodiček, krátkého elegantního topu, plus psaníčka, jež má outfit provázat.

Známka - 3

Hodnocení: Bažina bezradnosti

Leona Machálková, zpěvačka 

Leona Machálková.
Autor: Herminapress

 

Je příjemná, civilní, empatická. Má skvělou, plastikami nevylepšenou figuru. Ale se vkusem bojuje. Na tělo ulité, bílým štepem v konci nohavic uzavřené džíny, lakovky bez paty na podpatku, svítivě žlutá blůza s volány jsou příkladem jak ne, jehož apel účes pečetí.

Známka - 4

Hodnocení: Mimo vkus i trend

Simona Krainová, modelka

Simona Krainová.
Autor: Herminapress

Na významné akce oslovuje prestižní stylisty. V civilní prezentaci spoléhá na sebe. Spojení decentních, s nohou splývajících střevíčků na jehle plus džínsů dokáže antracitový top spolu s  bundičkou se sošně řešenými rameny obhájit. Tudy cesta vede, chce se podotknout…

Známka 1

Hodnocení: Vyšší dívčí