Ceny TV popularity TýTý se opět předávaly v pražském Divadle na Vinohradech a opět je moderoval veřejností oblíbený Karel Šíp. O tom, že přímý přenos akce zajistil České televizi sledovanost není pochyb, a aby té reference o vkusu lidu nebylo málo, zařadila ČT po večeru TýTý legendární Formanovu komedii Hoří, má panenko... Tohle kouzlo nechtěného pobavilo, i když programová nabídka jistě o takové metaforické poselství neusilovala.

Kultivovanost? Prý kultivovanost!

Režisér gala večera ankety Michal Čech se nechal v médiích slyšet, že půjde o kultivovanou zábavu, která publikum nevystavuje dobrodružným experimentům. „Hlasují o nich diváci, nikoli akademici, a tomu odpovídá i tradice pořadu," připomněl. Jeden by si toto ujištění mohl přeložit jako anonci bezpečné nudy vycházející vstříc většinovému gustu zainteresované veřejnosti, jejíž vkus (stejně jako v případě stejně koncipované ankety Český slavík) se v podstatě nemění.

Karty oblíbenosti se jemně zamíchaly pouze v kategorii herců, kde seznam stálic rozčeřily premiérové seriály. Především rozpačité pokračování Sanitky II, v níž u diváků především zabodovala Dagmar Havlová, která se o zrcadlo popularity ucházela spolu s kolegyněmi Maciuchovou (Ulice), Adamovskou (Ordinace), Freimanovou (Cesty domů, Vyprávěj). V ranku zpěváků se stojaté vody popularity v případě TýTý nepohnuly – v nominacích opět figurovala Lucie Bílá, Lucie Vondráčková, Aneta Langerová, Ewa Farna… Ctihodný Karel Gott, který tentokrát nezapěl a usedl jen v hledišti, se opět utkal s Petrem Kolářem, Michalem Davidem, mladší generaci oslovujícím Tomášem Klusem, Vojtou Dykem….

Žádné překvapení, velké vzrušení nominace TýTý zkrátka nenabídly. Poskytly jej tedy alespoň kreace populárních osobností, které se na gala večer vyfikly? Splnili pánové patřičný dress code, byli šarmantní? Která dáma to dala na jedničku a jaká měla outfit na odstřel?

Fotogalerie
6 fotografií