Moderátor Leoš Mareš rozhodně patří k hrstce mediálně známých mužů, kteří drží krok s trendy, vybočuje z uniformity, outfity nenudí. Zásluhu na tom především má jeho dvorní stylista Filip Vaněk, který, jak už jsem mnohdy podotkla, ale občas ztrácí cit pro věc, pro to, co typ Mareše unese. Výsledkem je spíš módní panák bez potřebné přirozenosti, než šarmantní, jiné chlapíky přitahující vzor.

Faktem je, že poslední etapa módních image Leoše mě baví, hravé etudy na elegantní styl britského džentlmena mu (včetně vousů, účesu) sluší. Ale tímto motýlkem uhnul jinam. K roli dýdžeje sice bláznivý, pravidla dobrého vkusu popírající outfit teoreticky sedí, nicméně kombinace štepované denimové košile, motýlka s kostkou kanafasu, rozedraných džínsů plus mikiny ve smrtelné hrncové modré rozhodně není kreativní provokací, která by omámila, sklátila do kolen.

A vizáž Mareše, jeho šlechtěný plnovous, účes, zkrátka look amatérskou extravaganci hraničící s maškarním ještě umocní. Tohle se moderátorovi, potažmo jeho stylistovi tvrdě nepovedlo, tohle nepatřilo mezi třešničky na party, která ve Špindlerově Mlýnu zavírala zimní sezónu. Přestaňme Špindlu říkat český Aspen - zdá se, že takové doby má dávno za sebou.