Velké toalety od slovutných módních domů, kreace prestižních návrhářů. Šperky za milióny od světových klenotníků. Zářivé úsměvy, dokonalé dekolty, lepá těla. Přehlídka umu vizážistů a stylistů. Odér parfémů. Tak to vždy vypadá na udílení Oscarů.

Letos se Oscaři rozdávali už po šestaosmdesáté a ikony stříbrného plátna byly vesměs zdrženlivé. Velké opulence, omračujících rób se zdržely. Stejně tak provokativní extravagance. Na rozdíl od našeho filmového Českého lva nebyla černá v plejádě pudrových, valéry červené protknutých rób příliš zastoupena. Nad několikadenním lijákem smáčeným Hollywoodem vysvitlo slunce a pořadatelé stihli rudý běhoun vysušit. Střevíčky krasavic na něm nečvachtaly, žádná nožka se nesmekla. Jako vždy to byla paráda, z níž se u TV obrazovek kochají na celém světě milióny diváků. A dámy stříbrného plátna s šarmem sobě vlastním bojovaly o jejich pozornost.

Angelina Jolie, Oscarem ověnčená Cate Blanchett, herečka Kate Hudson stejně jako její legendární matka Goldie Hawn oslnily. Naopak krasavice Penelope Cruz, Reese Whitherspoon zklamaly. Při volbě toalety příliš šťastnou ruku neměla ani hvězdná Julia Roberts či modelka Karolina Kurkova. Lady Gaga dekadentní výstředností neprovokovala a roli extravagantního exota obstaral zpěvák Pharrell Williams, který gala formálnost rozseknul smokingovou variací zn. Lanvin s kalhotami ke kolenům. Byl to tak trochu výkřik do prázdna.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na nejdůležitější momenty Oscarů! Tomáš Polák, Reuters