Matadorka TV zpráv Lucie Borhyová, její relativně nové kolegyně Emma Smetana a Petra Svoboda, ale i sportovní redaktorka Inna Puhajková plus ve Snídani s Novou zabydlená Zora Kepková k moderátorům, jež se na image televize, jejím kreditu podílí, patří. Pro mnohé divačky mohou být inspirativním vzorem, pro mnohé muže sex idolem.

Každá představuje jiný typ ženy, liší se životním stylem i vzděláním. Středoškolačka Borhyová, playmate pánského magazínu Playboy Svoboda, na zahraniční univerzitě vystudovaná politoložka Smetana, modelka, jež vešla ve známost jako přítelkyně hokejisty Jágra, Puhajková. Třiadvacetiletá blondýna Kepková, jež po ránu všem dívkám s úsměvem dokazuje, že Snídani může provázet kdejaká z nich… Ano, každá moderátorka je jiná, ale všechny chtějí obstát v konkurenci, získat si přízeň publika.

Spojité nádoby

Do studia, za pult televizních novin dámy zkrášlují vizážisté, oblékají (občas dosti diskutabilně) stylisté. Ale na večírcích, nejrůznějších party jsou samy za sebe. Tady vyjadřují vlastní vkus, cit pro společenskou příležitost, módní tendence. Nicméně, a to je dobré připomenout, jsou stále spojovány s televizí Nova, již i mimo obrazovku prezentují.

Otázkou je, zda masově oblíbená Nova, jež počátkem dubna oslaví dvacet let existence na trhu, vkus moderátorek nějak tříbí, školí je v konzultaci s profesionály. Outfity podle toho občas nevypadají, ale také je nutno dodat, že onen vkus rozhodně není jedinou pákou oblíbenosti, byť by ji jistě umocnil. Příkladem je Lucie Borhyová, držitelka zrcadla popularity TýTý.

Lucie Borhyová spolu s Rayem Korantengem patřila k tzv. koňům někdejšího ředitele Novy Železného, který je v roce 1998 na místo moderátorů TV zpravodajství dosadil. Jí bylo devatenáct, na gymnáziu složila maturitu, o níž Ray tenkrát snil. Jako pár skvěle zafungovali a dodnes fungují. Bohužel s módu se Lucka pere, neumí s ní svůj půvab umocnit. Důkazem je outfit malých večerních doplněných nevhodnou, kosmetickou brašnu připomínající taštičkou, v němž po boku přítele a kolegy Hrdličky vyrazila do Státní opery.
Autor: Herminapress.cz

Emma Smetana v zahraničí vystudovala politologii, zahraniční vztahy, značnou část dospívání strávila ve Francii. Zpívá, hraje v muzikálu i ve filmu, jako reportérka vyráží do terénu a v rámci krátké kariéry se dokázala katapultovat mezi zavedené hvězdy hlavních TV novin, kde vystřídala odejitou lady Ochotskou. Její styl šatníku je zvláštní směskou vintage stylu a revoltující módní blogerky, která chce být jedinečná a neví jak. Takové vysvětlení platí i pro tento model, v němž se objevila na prestižním týdnu módy Designbloku.
Autor: Herminapress.cz

Petře Svoboda je jednatřicet, má dítě a status rozvedené ženy. Před šesti lety byla playmate pánského magazínu Playboy, říká se jí česká Rachel Welch a na Novu nastoupila loni v březnu jako tzv. rosnička. Za tři měsíce zprávy o počasí vyměnila za Noční televizní noviny a nyní po jejich zrušení je tváří poledních a odpoledních zpráv. Ve zlatých, drátěnou košili připomínajících minišatech její křivky vynikly, luxusní doplňky s nimi ladí, ale tento model se s večerním dress code na premiéru Donšajnů v Rudolfinu poněkud míjel, byť samotný outfit je za jedna.
Autor: Herminapress.cz

Inna Puhajková, internetová Miss a modelka je původem Ukrajinka a její nástup do sportovní redakce Novy byl pro řadu diváků záhadou. Pro mnohé z nich její kvalifikace totiž začínala a končila faktem, že byla přítelkyní hvězdného Jaromíra Jágra, s nímž se po šesti letech rozešla. Každopádně Inna umí zkušenosti z modelingu zúročit, její outfity jsou v civilu podařenější než kreace na obrazovce z TV fundusu. Zářila i na loňských cenách TýTý v neotřelé a barevně vyladěné kombinaci večerní toalety doplněné bundičkou z jemné kozinky.
Autor: Herminapress.cz

Zoře Kepkové je sice třiadvacet, ale k nováčkům TV Nova nepatří. Už drahnou dobu se objevuje ve Snídani s Novou, pro niž je její spontánní projev, image slečny z ulice adekvátní. A na stejné nenáročné vlně moderovala i SuperStar. Půvabná Zora splývá s davem, je symbolem Čechům tak sympatického průměru a tomuto dojmu odpovídá i večerní, drdolem doprovozený styling: Toaleta v barvě holubičí šedi, na níž se stuha s monstrózním barevně kontrastním květem pere s ligotavým bižuterním dekorem kolem průkrčníku….
Autor: Herminapress.cz