Čtyřiadvacetiletá Tereza v herecké branži zazářila již v sedmnácti, kdy se stala hvězdou úspěšných teenagerovských komedií Rafťáci a Ro(c)k Povraťáků. Následoval známý snímek Bobule, role v neměnně známém Venkovském učiteli, také Aloisi Nebelovi, v mezinárodně obsazeném seriálu Borgia… Na kontě má TV Terapii, Nevinné lži a v jednadvaceti byla za vedlejší roli v dramatu Zemský ráj to napohled nominovaná na cenu Český lev. Je fakt dobrá, nutno poznamenat na adresu této mladé dámy. Ale v módě toto konstatování až tak neplatí. Něco se povede a jindy je to s přešlapy.

Filmy, muži, dekolty

K masové popularitě Terezy, která hodlá prorazit i ve světě, jistě přispěla i společenská média propírající její vztah s ex partnerem (rovněž mladým, nadějným a krásným) Vojtou Kotkem či údajné techle mechtle s Jiřím Mádlem, Kryštofem Hádkem… Ostatně má na ně právo i skvělý věk.

A pokud se o Voříškové nepíše s její profesí, muži, které okouzluje, tak je zde třetí silné téma: Její panenská ňadra vystavená v odvážném dekoltu a tvrzení, že Tereza podprsenku ignoruje, nosí málokdy. Ostatně o jejích vnadách se naposledy psalo před pár dny v souvislosti s outfitem, který měla v kostele sv. Šimon a Judy na jedné z přehlídek, jež v rámci Designblok Premier Fashion Weeku probíhaly.

Povolaná nepovolaná?

Tereza Voříšková jako tvář letošního Designbloku anoncovaná nebyla. Na rozdíl od bývalé topmodelky Daniely Peštové a herečky Ani Geislerové, které jimi byly i minulý rok. Zřejmě se kurátoři akce Jana Zielinski a Jiří Macek nechtěli v ikonách až tak opakovat, a proto přidali další do počtu. Nečekaný výběr Voříškové Jiří Macek na tiskovce zdůvodnil krátce: „Máme ji rádi, je živel, je osobitá. Nových věcí se nebojí.“

Překvapená byla i Tereza, pro niž byla nabídka stát se tváří Designbloku šok. „ Zrovna jsem vařila, když mě Jiří Macek zavolal. Vůbec jsem nechápala, šílela radostí, spálila večeři. Tohle je pro mě velká čest. Podařilo se mi o týden přesunout cestu do Londýna. Mám volno, projdu expozice Designbloku, budu na přehlídkách, vezmu sebou sestru a maminku,“ nechala se slyšet herečka. Také spontánně dodala: „ V módě jsem dost analfabet, žádná ikona. Módu dělá moje sestra a vím jak je to těžké. O to víc se těším, že něco poznám, budu se inspirovat. Já jsem totiž víc kluk než holka, ale na týdnu módy Designbloku, o němž Aňa Geislerová tvrdí, že je sexy, se ženskou stanu.“

Jak se předvedla?

Nakolik se Tereza na Designbloku stala ženskou, která si ví s parádou rady a umocní jí svůj šarm, posuďte sami. Konfrontujte svůj názor s mým úsudkem.

Modely, jež Voříšková vystřídala, byly různorodé, ale to na svobodomyslně kreativním podniku, jímž Designblok je, nevadí. I když mohly být kultivovanější. Pečeť sofistikovaného stylu (oproti Peštové) jim scházela. Sympatické každopádně je, že se Tereza nestala věšákem modýlků luxusních značek, jak mívají populární krásky ve zvyku. Ona sice ikonou módy není, ale k analfabetovi, za nějž s úsměvem označuje, má také daleko.

Fotogalerie
6 fotografií