Jana Nagyová, přítelkyně expremiéra Nečase a bývalá šéfka jeho kabinetu, měla příležitost k exhibici dobrého vkusu a citu pro věc v době, kdy ji z ostravského kriminálu transportovali do Prahy, aby vypovídala v kauze týkající se zveřejnění jejích statisícových odměn. Kdysi členka ústředního výkonného výboru ČSSD a  šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová, která je spolu s životním druhem, exposlancem Kottem jedním z hlavních aktérů kauzy Rath, totéž dělá nyní, kdy soud s obžalovanými konečně probíhá.

Jana Nagyová se dostala po měsíci z cely a vzhledem k událostem má status oficiální přítelkyně čerstvě rozvedeného Petra Nečase. Z úvěrového podvodu a korupce podezřelá Kateřina Pancová se pouze těší pověsti neoficiální milenky Ratha, ve vazbě dlí půldruhého roku a čeká ji dlouhý proces s nejistou sazbou verdiktu. Nagyová na obvinění a následný soud teprve čeká a na svobodě může tříbit možný styling před lidem a justicí.

Dvě v tom

Nagyová je blondýna s napletenou dekou dlouhých vlasů, jejichž lokny jsou hodné operetní Barbie oblastního formátu. Výrazně nalíčená Pancová má hřívou temných přírodních žíní spoutaných do ohonu a pohled na obě dámy provokuje k úvaze, zda vazební věznice nedisponuje nějakým VIP kadeřnictvím, salonem krásy… A také fundusem, v němž nabízí černé, navýsost střízlivé kalhotové kostýmy.

Paní Jana svůj kostým u pražského soudu doplnila topem stejné barvy s hlubším, na vnady decentně upozorňujícím výstřihem. Obula luxusní, zlatým kovem dekorované lodičky na vysokém podpatku a na oživení přidala fialový akcent značkového šátku s potiskem, který při transportu její pouta elegantně kryl.

V ňadrech méně objemná, přesto v hrudi dostatečně žensky vybavená paní Kateřina až tak sofistikovaná nebyla. První den do kostýmu zvolila lososově růžový, nijak elegantní top, podruhé zelenkavý, jenž o vytříbeném vkusu rovněž nesvědčil. Sako oblékla až v soudní síni (současné vedro, nejen proces jsou vražedné) a z pouty si hlavu příliš nelámala. Puntíkatý šáteček vlál mimo ně.

Celkový dojem by ostatně tahle kamufláž stejně nevylepšila díky igelitce s logem známého supermarketu. Zřejmě v něm měla denní příděl jídla z věznice. A Pancová to ve srovnání s Nagyovou prohrála i ve výběru střevíců – volbu pánských polobotek oceňuji, přijde mi sexy dráždivá. Bohužel useknutá karé špička je mimo trend, paní Pancová je mimo příliš dlouhou dobu, aby trendy stíhala. Ale tady nejde (přes veškerou ironii) o trendy, ale o spravedlnost. Nicméně image se na mínění, sympatiích veřejnosti nepřiznaně podílí.

Fotogalerie
4 fotografie