Veřejnost je stále lačná dalších epizod Ivetiny tragické story, jež by se spíš měla nazývat thrillerem než telenovelou. I když někteří jsou tím, co bývalá zpěvačka a jí blízcí muži v bizarním příběhu předvádí, otráveni. Proboha, co dalšího ještě přijde na plac, konstatují, když s jistým pocitem znechucení si stejně další zpravodajství ujít nedají.

Stále to není dost?

Snímky kořalkou (údajně žaludečním likérem) a zřejmě i psychofarmaky znemožněné Bartošové na italské pláži se staly terčem mnoha nevkusných vtípků a koláží na internetu. Děsivý závěr její lékařské prohlídky v Rakousku konstatující 3,37 promile alkoholu v krvi, dehydrataci, chudokrevnost, fraktury v obličeji a výron krve do mozku díky tomu, co bývalá zpěvačka v posledních letech předvádí, až tak nešokovaly, jak by měly. U ní se tento tristní stav bohužel stal jakousi normou. Nikdo se nediví… Ale nad videem z nemocnice, jež natočil náboženský podivín a dlouholetý Ivetin ctitel Macura, s nímž dobrovolně prchla a nyní žádá jeho zatčení, se srdce musí sevřít každému.

Na mateřské dovolené dlící kolegyně z Blesku, Helena Cejpová na svém FB k Bartošové a sdíleném videu z rakouské nemocnice poznamenala, že nad bývalou zpěvačkou dávno zlomila hůl, ale teď nad ní zase pociťuje lítost. Mám obdobné pocity, ale vím, že lítost na místě není. Teď to chce akci, nařízenou léčbu – jinak můžeme donekonečna licitovat nad tím, nakolik je, či není Iveta týraná. Kdo všechno se na její kontroverzní popularitě samozvaně podílí, pomáhá jí do hrobu.

Každopádně jí se role oběti dlouhodobě líbí – stačí připomenout historický únos z doby, kdy žila s Ladislavem Štaidlem, s nímž má syna Artura - byla znásilněná, připoutaná k radiátoru za účasti ufo, zabalená v alobalu. I já si tuhle historku od ní vyslechla…

Video
Video se připravuje ...

Co říká Iveta Bartošová o Zdeňku Macurovi? Chce, aby ho zavřeli! Blesk - Pavel Machan, Marek Pátek

Jde o život

Reportéři Blesku Bartošovou navštívili po návratu z italského výletu u ní doma v Uhříněvsi. Iveta byla s přítelem Josefem Rychtářem, jenž uprchlou (podle její verze unesenou) princeznu o své lásce, kterou za dramatických okolností v Itálii našel, romanticky ujistil. První záběry na zahrádce těžké pohodě love story nahrávaly. Ona byla dobře nalíčená, učesaná. Měla ležérně elegantní vestu, ostatní outfit a tělo skrývala za stolem. On hleděl stranou, tvářil se nezúčastněně. Scénu přenechal jí a občas jako filmový hrdina, jenž má emoce pod kontrolou, zahýbal sanicí. Ona si na nic z italského výletu nepamatovala – ostatně výpadky paměti jsou na společenské i politické scéně hitem, v tom byla in… A bezpochyby kontroverzního pana Macuru s vypětím všech sil odkázala – jak se po boku drahého Pepy sluší - za mříže.

Špatná artikulace, stav nasvědčující nesvéprávnosti Ivety, si však sarkasmus nezaslouží. Provokují beznaděj v duši, kterou pociťují manželky alkoholiků, gamblerů, matky feťáků a všech jiných, kteří nedokáží existenci unést. Jinými slovy, kauza Ivety není jen smutnou story někdejší hvězdy líbivého popu, ale výzvou, jak se k strastiplné sebedestruktivní pouti blízkých postavit. Pan Rychtář, pánové Macura či Martucci vzorem nejsou. Kdo tedy Ivetě proti její vůli pomůže?