Lobbista Janoušek se už drahnou dobu nazývá Kmotrem, což zní poněkud elegantněji než mafián a také jasně udává vysoké postavení, jež člověk v tajném zájmovém sdružení používajícím nelegální (zločinné) metody (tak mafii slovník definuje) zastává. Bývalé šéfce kabinetu expremiéra této země Nagyové se zase v kuloárech šeptem říkalo barakuda a neznalí zoologie pro ni měli přezdívku domina.

On je stíhán na svobodě, ona sedí ve vazební věznici. On se u soudu zpovídal z pokusu o vraždu, na nějž bylo přehodnoceno těžké ublížení na zdraví, jež v opilosti a zřejmě i pod vlivem jiných omamných látek jako řidič auta způsobil. Ona si na obvinění musí ještě (zřejmě drahnou dobu) počkat a z Ostravy do Prahy byla převezena, aby vypovídala v kauze zveřejnění jejích statisícových odměn. Na oba se upíraly zraky veřejnosti a na obou bylo, jaký kostým pro výstup před justicí zvolí, kam bude jejich styling směřovat. Zda jej promysleli, či ne, netuším, ale jako profíci to měli udělat.

Luxus Janouška provokoval

Roman Janoušek se snaží hrát part duševně vyčerpaného muže s podlomeným zdravím, jehož stres z odposlechů, pronásledování a atak médií dostal do stavu, kdy je vnímání reality naprosto snížené. On je nyní pouze schopen přečíst srdceryvné, na strunu empatie brnkající prohlášení, ale poté je nucen díky psychické vyčerpanosti ze soudní síně odejít…

I když pominu ochotnické slabiny jeho vystoupení, nesrovnalosti ve faktech, stále platí, že svou image nepodřídil diagnóze. Janoušek minimálně neměl být zdravě opálený chorvatským sluncem. Strniště vousů na tváři by rozhodně neuškodilo. Tkaničky na jeho luxusních, vzorně vyleštěných polobotek mohly být alespoň na jednom střevíci rozvázané. A stříbřitá v elegantním káru vytkávaná kravata příliš ladila s vyštíhleným, VIP playboye hodným oblekem z odlehčené vlny. Image nepomohly ani značkové brýle, pod jejichž skly skrýval pohled zdeptaného, do péče psychiatrů odkázaného chlapíka.

Bývalá kantýnská Nagyová to umí líp

Život je výzva, život je krutá hra. Licitace s Bohem a Satanem. Pro kontroverzní ženu, femme fatale expremiéra Nečase, která tajila v oficiálním, médiím přístupném životopisu i věk narození, Janu Nagyovou, to platí zajisté, stejně jako pro Romana Janouška. Ale tato ambiciózní žena, která kariéru začínala jako devatenáctiletá základním vzděláním vybavená prodavačka v tovární kantýně, je buldok, který si zachoval správné instinkty. A ty uplatnila i v outfitu u výpovědi u obvodního soudu pro Prahu 1.

Nagyová chytře nezvolila šaty, ale černý kalhotový kostým v tzv. byznys stylu, do nějž oblékla hladký top s hlubším výstřihem – prodat vnadný dekolt neodolala. Kalhoty decentně obepínaly nohy, sako s šálovým límcem padlo a lakové lodičky na silnějším podpatku stylu neprotiřečily. Luxusní, pouta elegantně maskující šál byl dobrým barevným akcentem. Šperků se vkusně vzdala, líčení bylo minimální. A i ty lokny na napletených vlasech s image mřenky, jež se stala barakudou a jaksi mimochodem položila vládu (byla k tomu použita) souvisí.

Fotogalerie
5 fotografií