V perexu citovaný Pavel Novotný, který stejně jako Agáta sdílí filosofii, že lid potřebuje chléb a hry, pikantní provokaci a téma pro konverzaci na společenské pavlači, udeřil hřebík na hlavičku. Jemu i Agátě je jistě zřejmé, že kontroverze je nejspíš jedinou cestou jak v jejich případě veřejnost zaujmout. Popularita přece nahrává kšeftům, účel světí prostředky, a jak klasik říká: Show must go on. V případě církevní svatby Agáty Hanychové, od dubna Prachařové, tomu jinak nebylo.

Agáta se ještě před obřadem v kostele předvedla v možných róbách, nechala se fotit u kadeřníka při přípravě účesu… A pak nastalo svatební finále, jež měla v režii ona, která romantickou pompu nevěsty ve velké toaletě s hávem panenského závoje opepřila vulgárními gesty a cigárkem na zápraží před odjezdem k oltáři.. Ale taková už Agáta zkrátka je.

Panoptikum Czech made

Už jako vicemiss ČR 2005 Agáta budila u valné části veřejnosti rozpaky. A neobstála ani v  anoncované roli fotografky, modelky, módní návrhářky,  TV moderátorky společenského žita. Dokonce i herečky… Zkrátka tato čerstvě provdaná matka malého chlapečka krásou, talentem ani jakoukoli výjimečností neomračuje. Dá se říci, že je na poli půvabu i dovedností ikonou průměru. Přesto si vybudovala v bulvárních médiích stabilní post hvězdy, která dráždí. Na tomto poli je ze sorty neumětelů jedna z nejlepších.

Ve stejném duchu se odvíjela i Agátina svatba, která tak trochu byla pokračováním lidovost oslavující Troškovy ságy ve jménu slunce, sena, jahod, pár facek a babovřesků… Máti nevěsty Veronika Žilková na ní byla ve svém živlu a při odjezdu novomanželů v autě s ocasem řinčících plechovek skandovala jmény dcery jako o život. Tchýně Dana Batulková při tom tiše trpěla a obdobné pocity nejspíš zažívala i druhá žena ženichova otce, herečka Linda Rybová… Ta mimochodem patřila k nejzajímavěji oblečeným ženám, i když přiznejme si, že žádnou kreativní konkurenci neměla.

Dana Batulková splnila standard požadované elegance na rozdíl od Veroniky Žilkové, která se sekla při výběru bot na slaměném klínu. Chyboval i sympatický Ondřej Brzobohatý, když formální oblek oživil modrými semiškami a šílenými kšandami. Karlu Gottovi to v pruhovaném obleku opeřeném vínovými polobotkami seklo a jeho choť Ivana působila jako ovdovělá guvernantka, která neví, že černá eleganci svatby (na rozdíl od funusu), nejistí. Režisér Zdeněk Troška kupodivu na obřadu chyběl, což je škoda. Načerpal by inspiraci na svou další filmovou řachandu, která kritikům nedělá dobře a lid žene do kina.

Fotogalerie
7 fotografií