Televizní ceny popularity TýTý byly včera večer rozdány. Diváci, jež se na verdiktu podíleli, zažili u obrazovky večer plný napětí. Leckteří i satisfakci, že se jejich favorit stal v dané kategorii vítězem. Přímý přenos udílení zrcadel popularity TýTý se vší pravděpodobností svou sledovaností převálcoval jeden z mnoha akčních snímků vysílaný na Nově i primáckého Polívku na víně či barrandovské Setkání na Cibulce.

Lidé s ambicí podílet se na popularitě pořadů a hvězd TV si zkrátka přišli na své. A známé tváře, aktéři a tvůrci nominovaných pořadů měli jedinečnou šanci předvést se v plné parádě. Potvrdit svou image, charisma. Veřejnost zase mohla porovnat, nakolik se jejich oblíbenci při téhle gala prezentaci shodují s idolem, jež na obrazovce ztělesňují. Zkušený profík Karel Šíp, který večer moderoval, dokázal jistě uspokojit prostšího i náročnějšího diváka a image ČT a druhu pořadu naprosto konvenoval.

Pokřivené zrcadlo?

Divácký zůstal stejný, o čemž svědčily samotné nominace. I když mnozí z nás možná byli prvenstvím v kategoriích rozladěni a ptali se, proč zrovna ten, ta, tohle dílo, pořad, seriál vyhrál…. Stejnou záhadou pro mnohé jistě zůstává i vítězství Lucie Vondráčkové v ranku zpěvačka. Ale v tom tkví půvab anket popularity, která je s kvalitou mnohdy v rozporu. Proč v seriálech nejvíce bodoval seriál Vyprávěj, je mi – na rozdíl od sukcesu Vondráčkové - jasné – voní nostalgií, která citově funguje. Totéž lze říci i o vítězném zpěváku Karlu Gottovi. Překvapením večera se stalo absolutní vítězství Josefa Klímy. Jen málokdy se stává, aby investigativní publicistika sestřelila popíkovou zábavu. Ale rozpoložení doby zřejmě takové je.

O to víc překvapuje, že bývalá moderátorská hvězda zpravodajství Novy Eva Jurinová, nyní lektorka rétoriky a mediálního vystupování, která nekompromisně hodnotí výkony současných moderátorek TV, se v online komentáři pro Blesk cz. sžíravé kritiky, včetně Lucie Borhyové, zdržela. Vlastně jakéhokoli hodnocení z postu své profese se zdržela… K diskuzi je i vítězství jedné z hvězd nováckého seriálu Gympl, sympatického a nadaného muzikanta Ondry Brzobohatého, který v kategorii herec převálcoval i geniálního (na obrazovce nefrekventovaného) Ivana Trojana. Zřejmě to dostal i za tátu, kterého národ miloval…

Kdo s koho

Zpěvačka Monika Absolonová měla jednu z nejkrásnějších rób večera. Bezchybná byla i vítězná moderátorka Lucie Borhyová či expřítelkyně Jaromíra Jágra, modelka Inna Puhajková. Zaujala i kreace Laďky Něrgešové. Herečka Dana Morávková překvapila pro ni nezvyklým hladkým účesem a jiným líčením, které jí slušely.

Znovu glorifikovaný zpěvák Karel Gott se v obleku s vytkávaným proužkem společensky blyštil a manželka Ivana jako vždy působila poněkud mdle. Hitmaker Michal David byl v rámci svých sil tentokrát decentní a styling dobře zvládla i jeho choť Marcela. Bohužel žena moderátora Aleše Hámy, Gábina, rádoby kreativní styling nezvládla a bezpečně se stala módním zoufalcem večera.

Fotogalerie
8 fotografií