Ceny TýTý se předávaly v kategoriích zpravodajství, publicistika, sportovní moderátor, herec, herečka, zpěvák, zpěvačka. Také pořad a seriál. Během finálového večera se ještě SMS hlasovalo o objevu roku 2012 a i letos vstoupila jedna legenda do Dvorany slávy. Nejvíce nominovaných zástupců měla Česká televize - devatenáct. V sedmnácti kategoriích očekávala vyhlášení Nova, Prima pouze ve čtyřech. Televize Barrandov se ani letos do finále TýTý neprobojovala.

Popularita jistě, ale…

Moderátor večera a na osobnost televizní zábavy nominovaný Karel Šíp, který v minulosti již tři ceny TýTý v podobě zlatého zrcadla z dílny sochaře Kurta Gebauera obdržel, kdysi trefně na adresu tohoto veřejného průzkumu obliby prohlásil: "Na jednu stranu si cením toho, že diváci věnují čas a energii tomu, že pošlou svůj hlas nějakému pořadu či člověku. Toho je si třeba opravdu vážit. Na druhou stranu sám z toho příliš neodvozuji, protože si přeci jen myslím, že je to spíše anketa popularity, což je věc příliš efemérní, a nejde o odraz kvality práce."

Kdo je viděn, boduje?

Šípova slova lze jen podepsat a také dodat, že o masové oblibě rovněž rozhoduje četnost, s jakou se herci, zpěváci, moderátoři, publicisté na obrazovce objevují. Ale i přesto platí, že míra věhlasu, pozitivní ohlas veřejnosti jsou potřebnou pákou kariéry. Stejnou odměnou jako chvála kritiků. To ony rozhodují, zda pořad, člověk z obrazovky zmizí, či na ní zůstane. Z tohoto hlediska lze televizní ceny Týtý vnímat jako prestižní záležitost, která nejen provokuje k porovnání popularity s kvalitou, ale také k úvaze, nakolik ceněné osobnosti disponují (za účasti najatých stylistů či bez nich) vkusem, noblesou, citem pro dress code daného večera. Jak tedy kdo dopadl? Blesk cz. přináší první módní sondu z příchodů na místo děje do Vinohradského divadla.

Fotogalerie
6 fotografií