Česká Miss sice nenastavuje zrcadlo úrovni umělecké scény, nemá takovou prestiž jako udílení cen filmového Českého lva či hudebního Anděla, ale na rozdíl od nich slibuje módní podívanou, která k iluzi velkého světa náleží. Jaká bude ta dnešní, vážení?

Světový glanc dodá Ornella

Česká Miss je rovněž podnikem s nevídanou koncentrací ženského půvabu na metr čtvereční. Finalistkami soutěže počínaje, řadou zúčastněných modelek, bývalých účastnic klání o korunku královny krásy konče. Na šarmu, glancu, atraktivnosti přidávají i známé tváře z showbyznysu, veřejného života. V porotě vždy sedí nějaká mezinárodní, většinou filmová hvězda. Je sice za zenitem, ale má punc slavné legendy. Loni to byla Claudia Cardinale, před ní Alain Delon, Jean Clude van Damme. Předloni volbu České Miss okořenila přítomnost stárnoucího playboye, lyžařského olympionika Aleberta Tombi, letos porotě předsedá sedmapadesátiletá italská herečka Ornella Muti považovaná v polovině devadesátých let za jednu z nejkrásnějších žen naší planety.

Kdo obstojí?

Ornella Muti po příjezdu do Prahy pro tisk prohlásila, že dívkám soutěžícím o titul krásy nesmí chybět osobitost, charakter. „Měly by být vzdělané a citlivé,“ řekla Muti a já mohu jinými slovy dodat, že Miss musí mít notnou dávku empatie. Znát etiketu, souvislosti módy, stylingu. Nepostrádat noblesu a vkus. Což je laťka, které zdaleka ne všechny krásky s titulem Česká Miss dosáhnou. Dosáhly. Jak na tom bude ta budoucí, těžko říci. Každopádně její volba v pražském Hudebním divadle Karlín byla scénou, kde se prověřil cit pro věc, příležitost, styling u jiných krasavic. Populárních osobností veřejného života. Která z nich letos zabodovala, která zklamala? Nakolik atraktivní módní podívanou, přehlídku jedinečných, navýsost inspirativních kreací letošní vyvrcholení Česká Miss nabídlo?

Už příchody do divadla mnohé napověděly. Tereza Maxová s omotaným šálem kolem krku opět dala na vědomí, že její osobnost unese momenty, které by na jiné ženě stylisticky neprošly. Ornella Muti vypadala v róbě se zlatavými penízky zn. Blumarine hvězdně. Tu měla stejně jako finalistky půjčenou od dovozce luxusních značek Prospekta Moda, v níž má ředitelka soutěže Maláčová majoritní podíl. Jen růžově zbarvené konce měkkých kadeří byly podivné a sofistikovaný luxus modelu značně narušily. Rozzářená a skvěle vypadající Dagmar Havlová se opět sekla ve volbě černých punčošek a také lodičky mohla obout v méně tvrdé barvě. V Libanonu léta působící návrhářka, šedesátnice Blanka Matragi, vystavila umělá ňadra v poloprůsvitné, opulentní aplikací zdobené toaletě, kterou si mohla vzhledem k štíhlé figuře dovolit. Jen plastickými procedurami vylepšovaná tvář bez mimiky a nalepené falešné brvy dojem kazily.

Fotogalerie
6 fotografií