Na Oscarech nejde pouze o to, který snímek, herec, tvůrce nakonec uspěje, kdo bude zlatou soškou rytíře na cívce filmového pásu vyznamenaný. Tenhle, celým světem sledovaný, ceremoniál rovněž představuje navýsost prestižní společenský podnik, jenž dává šanci zazářit, potvrdit svůj věhlas, sex-appeal, krásu na onom rudém, oslepujícími blesky fotoaparátů lemovaném, běhounu.

Velkou příležitost zde mají i návrháři, módní domy, jež celebrity do svých toalet obléknou. A ony je s šarmem sobě vlastním vynesou, udělají značce skvělou reklamu. Anebo kreaci zazdí, neodhadnou, špatně k svému typu vyberou... I to se leckdy přihodí.

Každopádně letošní noc Oscarů už patří minulosti a je na místě se ptát, jaká byla. Připomněla svým leskem zlaté časy Hollywoodu s omamně elegantními, rafinovaně ženskými toaletami? Dráždila plejádou hlubokých dekoltů, průstřihů, dekoltů? Provokovala okázalostí? Anebo byla spíše střízlivá a cudná?

Řekněme, že módní exhibice na Oscarech nabídla mix všeho jmenovaného. Naservírovala rafinované, femme fatale hodné róby, leckdy odhalila ženské tělo v provokaci na hraně, ale většinou byla zdrženlivá, kultivovaná a držela se klasiky. Žádné velké výstřednosti, touha omráčit luxusem.

Fotogalerie
6 fotografií