Výčet slavných herců a jiných, se světly ramp svázaných osobností byl velký, atraktivní a sliboval společenský, přehlídkou kreací kořeněný zážitek. Jaký tedy dojem Zlaté glóby na poli módy zanechaly? Kdo oslnil, kdo propadl?

Ocelová Judie Foster, rafinovaná Julianne Moore, něžná Anne Hathaway…

Splnily populární celebrity nastavenou laťku atraktivnosti? Jak se vyšvihla za celoživotní dílo oceněná Jodie Foster, či exotická Salma Hayek, v pavučinu krajky zahalená Jennifer Lopez? Aristokratická legenda stříbrného plátna Helen Mirren, rafinovaně puristická Julianne Moore, extravagantní Britka a skvělá herečka Helena Bonham Carter, jež dorazila v doprovodu režiséra Tima Burtona? A také pánové jako George Clooney, Leonardo di Caprio, kultovní režisér Quentin Tarantino?

Za vedlejší roli v Bídnících vyznamenaná Anne Hathaway působila v dvoudílné, nákladně vyšívané bílé toaletě navýsost něžně a půvabně. Zabodovaly i dámy Mirren, Moore, Hayek, Longoria. Zpěvačka Adele (cena za nejlepší původní filmovou píseň ze snímku Skyfall) zvolila pro ni charakteristickou klasiku: černé šaty s hodinkovými rukávy a pas zdůrazňující nabranou sukní připomínající krinolínu. Naopak modelka Heidi Klum, šachovnicová Jessica Alba či mladá dáma po boku Daniela Craiga velký večer Zlatých glóbů příliš nevychytaly. A oni atraktivní pánové? Většinou zvládli formální dress code s šarmem, švihem, bez stylistických přešlapů.

Fotogalerie
14 fotografií