Sportovce samozřejmě nikdo s hvězdami showbyznysu srovnávat nemůže. Jejich výkony se odehrávají jinde, ale přiznejme si, že i v jejich světě s módou, vzhledem vůbec spojená image popularitě nahrává.

Většina osobností ráz galavečerem diktovaný dress code ctila. U žen to zhusta byla více či méně podařená variace na tzv. malé večerní a i pár velkých toalet se vyskytlo. Ti, co nechtěli módní styling řešit, riskovat možné připomínky od módních kritiků, oblékli uniformu. V čele s fenomenální, navýsost sympatickou, Barborou Špotákovou, jež podruhé v Londýně obhájila zlatou olympijskou medaili.

Z hlediska módy byla nejvíce glamour Jiřina Ptáčníková (skok o tyči), která luxusní kamínky vykládanou róbu dotáhla dobrým make-upem a skvělým účesem. V toaletě z modrého saténu eleganci dostála i olympijským bronzem ověnčená překážkářka Zuzana Hejnová - i když jejímu typu šaty zcela nekonvenovaly a outfit byl vizážistou nedotažený. Soupeřka Hejnové, vicemistryně v běhu na 400 m překážek Denisa Rosolová, naopak zvolila kontroverzně krátký model z důmyslně aranžované látky zbytečně umocněné zdobným zlatým ramínkem. A všemi milovaná Špotáková oblékla, jak už bylo zmíněné, uniformu, což její ženskost rozhodně neumocnilo.

Lesku na akci nepřidal ani poněkud zastaralý koncept televizní estrády, která akci náležela. Být in, zapadnout do nastaveného stylu, by bylo náročné i pro matadory showbyznsu, natož pro atletky, jež módou nežijí. Většinou oblékají džíny, bundy, tenisky.

Františka Čížková

Fotogalerie
6 fotografií