Kdo by řekl, že žena s rozhledem Lenky Bradáčové,  od školních lavic zaťaté premiantky, takový nedostatek ve znalosti etikety při médii zaznamenávaném uvedení do funkce projeví? A zvolí kreaci, jež se příčí formálnímu, pro takovou událost společenskými pravidly diktovanému, outfitu.

Hladké pouzdrové šaty bez rukávů by ještě prošly, i když linka bílých esíček je až příliš nápadná a vzor na černém podkladu působí dosti křiklavě. Mnohem horší už je volba obrovské tašky v podobě měkkého vaku s lacině vyznívajícími kruhy, do níž by se vešel velký rodinný nákup včetně pytle brambor a paklu toaletního papíru... Elegantní aktovka na spisy ano, ale tu měla šéfka pražských žalobců doprovodit klasickou dámskou kabelkou. Nejlépe s krátkým uchem.

Velmi nevhodné jsou i páskové, robustně vypadající sandály. Navíc naboso! Tady se slušelo na nohy v jemné punčoše obout hladké vykrojené lodičky na subtilnějším podpatku (bez platformy podrážky), případně lakované balerínky.

A tím bohužel velký přešlap obávané, mnohými glorifikované, jinými za kontroverzní akčnost pro změnu kritizované vrchní státní zástupkyně nekončí. Zásadní, vskutku neodpustitelnou chybou jsou i do půlky stehen sahající šaty, které jsou při takových oficialitách nemyslitelné! Pravidlo, jakou délku zvolit, je totiž nekompromisní: Sukně sahá do půli kolen, maximálně může být o dlaň kratší!

Je až s podivem, že striktní žalobkyně Bradáčová, takový úzus ignoruje. Že by o něm neměla ponětí? Že by i paní Dokonalá měla zásadní mezery ve společenském vzdělání, do nějž znalost etikety, dress code bezesporu náleží?

Mimochodem minisukně jsou tabu i při běžném chodu jejího úřadu. Představují buranský přešlap i na vládě, v Parlamentu, v bankách, soudech, a jiných jim podobných institucích... O diplomatických kruzích, firemních manažerských pozicích nemluvě.

Fakt, že paní Bradáčová nakupuje nahodile v obchodech s konfekcí, jak se svěřila deníku MF Dnes, její trapas neomlouvá. Tady nejde o kvalitu (i když by se při jejím platu očekávala), ale o styling. Paní Dokonalá zkrátka selhala. Navíc při významném, národem sledovaném uvedení na vysněný post vrchní státní zástupkyně. Což je fakt značně pikantní...

Fotogalerie
3 fotografie