Karel Šíp, kterého ČT na poslední chvíli překvapivě vyměnila a moderováním večera místo něj pověřila herečky Terezu Kostkovou a Jitku Čvančarovou, na přenos TýTý do Divadla na Vinohradech (na rozdíl od jiných nominovaných) dorazil. Celý večer si udržel úsměv a žádnou známku možné křivdy na sobě nedal znát. Jeho mladá žena jej v páru podržela a antikou inspirovaná toaleta, kterou měla, by patřila k nejzajímavějším róbám večera, pokud by ji totálně nesrazila tělová ramínka podprsenky.

Břit baviče nahradily vnady

Dámy Čvančarová a Kostková se na pódiu snažily, ale sarkastického humoru Karla Šípa nedosáhly. Zato diváky u obrazovek okouzlovaly plnými dekolty a příčesky vytuněnými výčesy. Sexappeal novopečené matky Jitky Čvančarové měl tzv. na první dobrou grády ženství italské legendy Sophie Loren. Tereza Kostková, kterou režisér přenosu nazval Markem Ebenem v sukni, byla v projevu jako vždy kultivovaná, nicméně k Ebenovi přece jen měla daleko. Její róba od Tatiany Kovaříkové účel splnila, ale excelentní nebyla. Toaleta kolegyně Čvančarové byla mnohem sofistikovanější.

Gala? Ano, gala s výpadky docházky

Záběr kamery do prvních řad Divadla na Vinohradech již na začátku přenosu dal na vědomí, že Ceny TýTý jsou vysoce společenská událost, která verdikt masy televizních diváků náležitě ctí. Večerní róby, luxusní šperky, smokingy... Smoking měl i zpívající Ondřej Ruml a velkou toaletu s větším či menším úspěchem oblékly i skvěle účinkující zpěvačky Jandová, Graves, Černochová. Hudební vystoupení za asistence symfonického orchestru Martina Kumžáka měla koncept, jednotný žánr a večer TýTý se díky tomu v estrádu naštěstí nezvrtnul.

Na výjimečnosti večera přidala i přítomnost zpěvačky a herečky Lucie Vondráčkové, která s manželem, hokejovým borcem Tomášem Plekancem a jejich čtyřměsíčním synem přiletěla z Kanady. Nutno říci, že působila velmi sexy a charismaticky. Cizina a mateřství ji evidentně prospěly. Lucie Bílá, která zvítězila v kategorii zpěvačka roku, na ceremoniálu chyběla. Možná si nebyla prvenstvím jistá, neboť Vondráčková je pro ni v anketách popularity dost velkou soupeřkou.

Bílá ostatně nebyla jediná, která z nominovaných hvězd nepřišla. Na ceremoniál se nedostavili ani písničkář Tomáš Klus (Objev roku) či Lucie Borhyová (Osobnost TV zpravodajství). A ani Ondřej Sokol (Osobnost TV zábavy), za nějž převzal zrcadlo TýTý kolega z Partičky (pořad s absolutním vítězstvím hlasů) Michal Suchánek, který se nebezpečně pohyboval na hraně - spíš za hranou – recesí kořeněného buranství. Oblečením počínaje, urážlivou replikou vůči cenu předávajícímu, konče.

Show must go on

Show must go on, praví klasik a emoce jsou její nutnou součástí. O emocích beze slov hovoří snímky z hlediště, které čtenářům pro ilustraci atmosféry večera Blesk cz. ve fotogalerii přináší. Marek Eben se svou ženou Markétou, unavený Karel Gott na afterparty opuštěný se skleničkou za stolem. Láskou i erotikou prostoupený sexy polibek Michala Davida a jeho ženy Marcely. Záběr do lóže Radka Brzobohatého s rodinnou, která dojatě přihlížela, jak herce s aplausem ve stoje Jiřina Bohdalová uvádí do Dvorany slávy… Jisté snímky žádný  komentář vlastně nepotřebují, jsou výpovědí beze slov. A leckteré modely za glosu módní policie stojí. Kdo na Týtý inspiroval a kdo neměl svůj den?

Fotogalerie
17 fotografií