Přiznejme si, že anketa TýTý není vždy odrazem největší kvality ve vyhlašovaných kategoriích, ale rozhodně je ctěným ukazatelem oblíbenosti osobností a pořadů, pro něž televizní diváci hlasují. Její výsledky mají váhu a večer, na němž vítězové přebírají cenu, je na jevišti i v sále celebritami napěchovaný. O to víc by měl být hvězdný. Včetně oblečení, jež k takovému kulturně společenskému podniku náleží.

Slavnostní finále letošního, již jednadvacátého ročníku cen divácké popularity TýTý se opět odehrálo v pražském Divadle na Vinohradech. ČT a Nova měly v deseti vyhlášených kategoriích po šestnácti nominacích, Prima o polovinu méně, nicméně je to nejvíc v její historii. Jména nominovaných se víceméně rok od roku chronicky opakovaly a rozhodně nebyla neznámá. Žádné velké překvapení se v tomto směru nekonalo. I když to neznamená, že by večer postrádal napětí. Atmosféra jím byla zahuštěná do odtajnění posledního vítěze.

Jistý moment překvapení, ale letošnímu večeru TýTý předcházel. Tím bylo poměrně šokující oznámení, že finále nebude tradičně moderovat oblíbený Karel Šíp, přestože jej o to ČT na přelomu roku požádala. Šestašedesátiletého Šípa nominovaného za ČT v kategorii Osobnosti televizní zábavy, letos vystřídaly sexy herečky Tereza Kostková a Jitka Čvančarová. Důvodem takového rozhodnutí údajně byly ohledy na zdraví moderátora, jeho problémy se zánětem kyčelních kloubů.

„Docela mě zarazilo, že někdo může předvídat, jak mi je,“ reagoval na dotaz novinářů zaskočený Šíp. Jisté je, že dámám se zdravými kyčlemi, Kostkové a Čvančarové, nastavil vysokou laťku. To i v případě, že budeme ignorovat slova jistých pracovníků veřejnoprávní televize, jež prohlásili: „Ne všichni v ČT mají Šípa rádi a přejí mu. Jeho moderování poslední dvou TýtTý bylo excelentní, a tak závist udělala své. To lze minimálně považovat za nečestné a nesportovní.“

A do jaké míry dostály pomyslné laťce vkusu, kultivovanosti, módního švihu a potřebného espritu populární osobnosti na večeru TýTý – ať už v sále, či na jevišti? Tak to se snažil Blesk cz. pro čtenáře na místě zmapovat. První prověrka módní policie patří příchodům do divadla. Zítra přineseme další módní lahůdky.

 

Fotogalerie
10 fotografií