V kuloárech kolují zaručené zprávy, že devětatřicetiletá Krainová, matka šestnácti měsíčního syna Maxe znovu otěhotněla. Kdekdo tvrdí, že září štěstím. Druhé dítě si s manželem, Karlem Vágnerem velmi přáli. Simona často mluvila o holčičce. Jméno už má vymyšlené. Kalendářem listovat nebude.

Ale jak všichni víme, přání a realita jsou dvě rozdílné položky života. Krainové a Vágnerovi se pravděpodobně podařilo proměnit sen ve skutečnost. O těhotenství Krainové se hovoří nejen v zákulisí společnosti, ale informaci o něm přinesl i server Super.cz, podle nějž se Simona a Karel o očekávaném přírůstku svěřili jen nejbližší rodině a pár přátelům.

Pověrčivost nebo divadlo pro média?

Simona Krainová i Karel Vágner se před novináři stáhli, mlčí, na dotazy týkající se jiného stavu Simony, neodpovídají. Lze tedy jen licitovat, z jakého důvodu před novináři prchají. Dalšího potomka přece jednoznačně chtěli. „Žádná práce, kariéra vás nemůže naplnit tak, jako dítě, kterému dáte život. Rozhodně nechceme s Karlem zůstat u jednoho,“ říkala často Simona.

Chtějí si snad zopakovat mlžením naplněné divadlo, které sehráli, když Simona čekala Maxe, prvních pět měsíců? Hodlají tak zvýšit zájem o Krainovou, učinit ji pro společenské magazíny atraktivnější? Nebo je důvodem takového chování obava, že odběry krve, plodové vody nedopadnou nejlépe? Simoně přece jen táhne na čtyřicítku a ona si je všech možných, s věkem spojených rizik vědomá.

Mimochodem, když jsem se s Krainovou na téma dalšího těhotenství minulý rok bavila, opět zopakovala, jak moc by si dítě přála. A také řekla, že to nechává osudu, přírodě, Bohu. A že se bude bát, aby všechno dobře dopadlo. Zeptala jsem se jí, zda bude těhotenství tajit jako minule. Rozhodně se s ním nebudu chtít chlubit, bála bych se, že něco zakřiknu. Počkám si, až zase začne růst medicinbal. Což nejspíš bude už ve čtvrtém měsíci.

Počkejme si tedy ještě měsíc, dva. Třeba pak svou sladkou novinku Krainová odtajní, nebo se ukáže, že se věci mají jinak, než se o nich mluvilo. První varianta je nejspíš mnohem pravděpodobnější.

Fotogalerie
8 fotografií