Devětatřicetiletou dceru manikérky a opraváře strojů Ditu Von Teese (vlastním jménem Heather Renée Sweet) snad netřeba představovat. Zná ji celý svět.

Mužům se nejspíš vybaví jako legendární dívka pánského magazínu Playboy z roku 2002, jež svou baletní školu zúročila v nočních barech, kde se stala hvězdou burleskní striptýzové show.

Ženy pak exmanželku excentrického rockera Marilyna Mansona, Ditu Von Teese, vnímají jako fetišistický objekt. Extravagantní osobnost showbyznysu celoživotně fascinovanou zlatou érou Hollywoodu a stylem módy čtyřicátých let, jež bez bílého make-upu, rudé rtěnky a dokonalého retro účesu na ulici nevyjde.

Ditu Von Teese, pro níž jsou havraní vlasy dalším puncem osobitosti si parádnice rovněž spojují s modelingem, s erotickým prádélkem, které v patnácti prodávala, poté jej svlékla, nyní nějaký čas navrhuje. A v současnosti do něj oblékla pár kyprých modelek s krásnou tváří a dosti negustovními tukovými závalci. Svět měl o čem psát, což přesně Dita, která se pomalu začíná z rudých VIP běhounů ztrácet, potřebovala. Show must go on, praví klasik…

Kdo je vlastně šílený, šílenější?

Leckteré redaktorky ženských magazínů nad přehlídkou dekorativních, budoáru femme fatale hodných podprsenek, kalhotek a podvazkových pásů z dílny Dity Von Teese zajásaly. Respektive nad plnoštíhlými těly, které je na molu vynesly. Varietní fetiš divu Von Teese označily jako bojovnici proti poruše příjmu potravy. „Dita není zastánkyní anorekticky vychrtlých modelek. Dita dala šanci holkám krev a mlíko! A moc jim to slušelo!“

Realita je poněkud jiná. Královnou mola se stala samotná návrhářka a modelka v jedné osobě – super štíhlá Dita Von Teese, která má v pase neuvěřitelných padesát šest centimetrů, jež korzetem stáhne na pohádkový objem jedenačtyřiceti centimetrů.

Ostatní, do ikonického stylu čtyřicátých let vyladěné krásky, sice měly na přísné poměry modelingu pár kilo navíc, ale stále patřily do kategorie štíhlých žen. A pak tu bylo pár tlustých modelek, jejichž špíčky se o propagaci negližé Von Teese pikantně postaraly. O to víc subtilní Dita vedle nich vynikala.

Prosím, nepleťme si dojmy, fakta a nebuďme servilní. Ať vůči podnikavé a nadmíru éterické, nejspíš celoživotně anorektické Von Teese, či jemně obézním krasavicím. Tím nechci říci, že jejich těla nejsou pro mnohé muže sexy, ale vzhledem k ideálu, jenž stále panuje, na molo nepatří. Náleží do budoárů a ložnic. Tahle sexy  exhibice jim ubližuje. Je to stejný formát, jako kdyby zavalití muži se ctihodným panděrem předváděli slipy či trenýrky.

Nenalhávejme tedy sobě ani jiným. Netvařme se, že macatá stehna, tučné žaludky a břicha na přehlídku podprsenek, kalhotek a podvazků patří. Takhle stupidně se proti anorexii, bulimii, jež snižují kvalitu života a v extrémních případech končí smrtí, nečelí.

Podstatné je naučit se mít rád své tělo, netrpět mindráky z toho, že nastavenému ideálu neodpovídá. A stejně tak důležité je rozlišovat, být nad věcí. Dita Von Teese horující pro zlatou éru Hollywoodu, kdy subtilní divy udržovaly linii sexem, večírky a kokainem, proti anorexii rozhodně nebojuje. Ona si s bojem proti ní na poli byznysu, tedy showbyznysu, pohrává.

Fotogalerie
10 fotografií