Poněkud záhadná JUDr Ivett Ajchler, která se před časem z české módní scény vytratila a na nějakou dobu údajně zmizela do Ruska (zlí jazykové tvrdí, že měla opletačky se zákonem), svůj salon založila pár let po listopadové revoluci. Konkrétně v roce 1993, kdy si najala kreativní služby legendární módní návrhářky Zdeny Bauerové, jež začínala v prvorepublikovém salonu Podolská a později byla až do roku 1992 hvězdou krejčovského salonu Rosenbaum. Tehdy šlo o vysokou krejčovinu. Jeden kabát se šil sto hodin, kostým ještě déle. Dnes je to samozřejmě jinak. Jsou jiné možnosti technologie. Ale to, co by mělo, respektive musí, bez ohledu na jinou dobu zůstat, je noblesa, šarm, výjimečnost, jež onu vysokou salónní módu pečetí. Bohužel nic z toho produkce salonu Ajchler neposkytuje.

To, že zde módu dělá legendární návrhářka Bauerová, jež oblékala manželky československých prezidentů (Hanou Benešovou počínaje, Olgou Havlovou konče) je jistě zajímavé, ale nikoli rozhodující. Stejně jako fakt, že salon Yvett Ajchler za dobu své existence cosi ušil Ivetě Bartošové, Haně Heřmánkové, Yvetě Simonové, Petře Buzkové, nijak nepřesvědčuje. A se vší úctou k práci paní Zdeny Bauerové je nutné poznamenat, že této dámě je jedenaosmdesát let a její vnímání módy je poněkud jinde, než by mělo být.

Otázkou je, zda si to uvědomují lady se správným bankovním kontem, jež v módě tápou a anoncovaný kredit elegance první republiky kořeněný klenoty z briliantů, je utvrzuje v dojmu, že jde o módu kategorie royal. Opak je pravdou. Přehlídka salonu Yvett Ajchler, jejíž firma se podle obchodního rejstříku věnuje pronájmu nemovitostí, bytů, nebytových prostor a také výrobě, obchodu plus službám, představovala sběr odžitých trendů. Panoptikum luxusní hadrárny, za níž některé solventní parádnice utrácí nemalé peníze. Ostatně snímky z přehlídky hovoří za vše…

Fotogalerie
10 fotografií