Gala večer ankety Atlet roku v pražském hotelu Ambassador – Zlatá husa, na níž se podílelo sto třicet dva na slovo vzatých odborníků, dal opět na vědomí, že v atletice se dramatická, nervy drásající show odehrává jen na stadionu. Nikoli na společenských akcích, jež jejich výkony se vší parádou pečetí. To ostatně platí i pro jiné sporty. Včetně hokeje či fotbalu, i když tam se borci na poli módy nejvíc snaží bodovat. A občas se jim to ve formátu czech made docela podaří.

Zvonky štěstí

Atleta roku opět moderoval Aleš Háma spolu se zpěvačkou Monikou Absolonovou. Zdá se, že tato akce se tak trochu stala jejich trafikou, což přispělo k příjemné uvolněnosti na scéně. I Monika (kromě jiných) zpestřila večer zpěvem. Připomněla, že má na to být hvězdou operet a muzikálů, ale na post hvězdy showbyznysu jí schází tzv. X faktor. I interesantně prošedivělý Háma se snažil a spolu s Absolonovou na závěr vystřihl parodii na legendární hit Karla Gotta a maličké Dary Rolins jménem Zvonky štěstí. Nutno říci, že božského Káju imitoval skvěle a rozzářil pobaveně udivené oči našich špičkových atletů. Včetně jejich doprovodu. Jak už bylo řečeno: Byla to decentní estráda, zábava s leskem provinčního bálu, kde se místo tomboly rozdávají prestižní ocenění za dřinu, nasazení a mimořádné atletické výkony na elitní světové úrovni. I když nutno říci, že se na obrazovce objevují ceremoniály s mnohem nevkusnější, akt kořenící zábavou.

Snaha byla, forma scházela

Bohužel oblečení, celkový styling špičky tuzemských atletů, jež se na pódiu promítli, elitní eleganci neodpovídalo. Přestože se (zejména dámy) snažili. Prominentní atletky většinou zvolily večerní toalety a jejích účesy a make-up napovídaly, že se svěřily do rukou profesionálů. Výsledek bohužel odpovídal výkonům okresního přeboru. Nekorunovanou královou večera se stala atletka roku Barbora Špotáková, což se o jejím příteli rozhodně říci nedalo. Sympatická překážkářka Zuzana Hejnová, která se v anketě umístila jako třetí, ve stylingu naopak selhala. Nešťastným výběrem šatů počínaje, neslušivým účesem konče.

Fotogalerie
5 fotografií