Je milenec Bartošové svéprávný?

Jedno se pětačtyřicetileté Bartošové musí uznat. I když je špatná herečka a dramata, které veřejnosti servíruje, se často zvrtnou ve frašku, stále má pro jisté lidi kouzlo, díky němuž je o své roli osudem stíhané nešťastnice a oběti přesvědčí. Někteří projeví účast a snahu pomoci z totální s hloupostí hraničící naivity. Jiní zoufalci se chtějí po jejím boku zviditelnit, dalším stačí, že se ocitli po boku hvězdy. Byť bývalé.

Manželé Rychtářovi, kteří si po posledním zhroucení Bartošové a jejím krachu s playboyem Domenicem Martuccim, vzali Ivetu domů, aby se z nejhoršího (pokolikáté už) u nich vzpamatovala, nejspíš dělalo dobře, že mají pod střechou star. Díky luxusnímu azylu s plnou penzí, jenž jí poskytli, se na jepičí dobu dostali do soukolí showbyznysu, přestali být pro veřejnost bezejmenní. Začalo se o nich psát.


Kdo je větší oběť?

Tři neděle u Rychtářů stačily zhroucené Ivetě na to, aby rozbila sedmadvacetileté manželství svého ochránce a jeho manželky Dariny. Ta svou dobročinnost tedy rázně ukončila a Ivetu z domu vykázala. Její muž Josef po chatrných pokusech, aby si se zpěvačkou promluvily jako ženy, paní Darina tolerantně pochopila, že srdce city zmítané divy prahne po lásce, bez níž se nikdy nevzchopí, Bartošovou rezignovaně odstěhoval zpátky do prázdného domu v Uhříněvsi. A v podstatě tam s ní zůstal.

Ošetřoval ji po operaci klíční kosti, vařil, uklízel. Několikrát se z citů k ní bez okolků veřejně přiznal a pozadu nezůstala s vyznáním ani Bartošová: „Můj drahý Josef by mi snesl modré z nebe. Miluju ho,“ prohlásila pro Blesk. A ve svých prohlášení tvrdě pokračovala dál. Dala se slyšet, že její lásce s Rychtářem přejí i jeho synové, i když maminku milují. „Jsou rádi, že je jejich otec zase konečně šťastný. Dokonce mi taky pomáhají...,“ troufá si tvrdit Bartošová.

Z bezbranné micky se stala šelma, chce se na konto jejich ujištění říct. A paní Darina Rychtářová, která se z říčanského domu odstěhovala ke staršímu synovi, se v tomto trojúhelníku jeví jako nejvyšší oběť. Ale možná zdání klame. Možná tuhle love story především odnese přechodem padesátníka trpící Josef, kterému za čas nejspíš zbudou oči pro pláč a naprosto vyčerpaný, možná i finančně zruinovaný se vrátí ke své manželce. Nebyl by první ani poslední. A Iveta médiím jako vždycky vysvětlí, že už nemohla dál, že vedle něj psychicky trpěla. Ona si totiž svou roli největší oběti nikdy nedá vzít. Server Super.cz její bulvární status nazval slovy: „Má milence, zdevastované rameno a kvůli nemoci posmrkává.“ Zkrátka chudinka.

Fotogalerie
9 fotografií


Kdo všechno je v klubu magorů?

Jednomu až zůstává rozum stát, proč je Bartošová tak frekventovanou bulvární celebritou, když je už dávno ve své profesi odepsanou ženou, která sama se sebou, natož s jinými lidmi kolem, nedokáže žít. Proč je veřejnost stále lačná o jejích bizarních životních turbulencích číst. A už vůbec není jasné, proč někteří novináři tvrdí, že se z ní stala čupr baba. Omládla o deset let, zase se po sté dala do pucu. Shodila napletené vlasy, dala si udělat nehty (!) za pomoci stylisty (on ve své branži první ligu nekope), pozměnila image, obsah šatníku. „Už si nechci vzít na oficiální akci stejné šaty. Modely si budu půjčovat, naštěstí takové možnosti mám,“ vykřikuje do světa znovu probuzená Iveta.

Zatím se tak nestalo. Iveta se na pardubickém koncertu Marie Rottrové objevila v ultra krátké minisukní, v níž chodí častěji, než je záhodno. K té oblékla laciné černé punčocháče, nezbytné kozačky na podpatku, vytahané triko a koženého (snad koženého) křiváka. Opravdu rockerka k pohledání, rockera z tržnice s odhalenými stehny, jež začínají být opět macatá. Na délku mini určitě. Nejspíš za to mohou opulentní večeře, na něž ji Josef (prý spolu se syny) zve.

Milovaný rytíř Bartošové, Josef Rychtář, jenž pro změnu pojal rockerský styl v duchu pantáty od táborových ohňů, byl z Bartošové jako vždycky paf: „Mám Ivetu možnost sledovat každý den a přihlížet, jak se mění. Je pořád krásnější. Je to prostě sluníčko a koťátko.“ Já si tedy koťátko představuji jinak, i sexy kočičku. Ale obdiv pana Rychtáře  k své nymfě chápu. Stal se jemně nepříčetným, nesoudně zamilovaným. Obdivu fanoušků, natož jistých novinářů, nerozumím. Kdo všechno je v klubu magorů?