Letos začal festival ve středu večer nesoutěžní projekcí snímku Woodyho Allena Půlnoc v Paříži, kde se také zatím objevilo nejvíc atraktivních toalet. Většinou byly velmi elegantní, žádný trapný nevkus se na rudém běhounu neobjevil. Ale ani kreace, která by podlomila kolena.

Ve stejném duchu se zatím nesou tiskové konference a jiné akce, jež filmovou přehlídku koření. Americká, navýsost charismatická herečka Uma Thurman zatím na poli módy vyhrává. Uma si to mimochodem letos dala v bílé (v této barvě zatím měla všechny modely) a její odpolední, navýsost jednoduché šaty z vyšívaného plátna byly vzorem elegantní střídmosti.

Salma, Antonio a žárlivá Melanie

Velkou večerní toaletou dosud nejvíc oslnila mexická herečka Salma Hayek, kterou mimochodem prestižní magazín Time označuje za jednu z nejvlivnějších latinskoamerických osobností. Plisovaná, do vlečky protažená róba, stříbřitá výšivka připomínající brnění a šperky na míru… Bohužel rudé šaty z kůže od Gucci doplněné dramatickým bolerkem už takovou „bombou“ nebyly – zejména v páru s nemožně džínovým Antonio Banderasem, s nímž Salma promovala aminový trhák Kocour v botách.

Padesátiletý idol ženských srdcí, Španěl Banderas, dorazil do Cannes s neméně slavnou chotí, herečkou Melanií Griffit a oběma to na zahajovacím večeru moc slušelo. O tři roky starší Melanie milovaného Antonia jako vždy hlídá zrakem ostříže a nechme se překvapit, kolik rób ještě vystřídá. Legenda Hollywoodu, sedmdesátiletá držitelka mnoha slavných cen, Fay Dunnway, už hlídá jen sama sebe a vypadá báječně. Zato Lady Gaga, která v rámci festivalu vystoupila, se v plné parádě nepředvedla a působila jak utahaně vyzývavá holka v černé od vedle.

Fotogalerie
6 fotografií

Další mega hvězdy na festival, který má být přehlídkou kinematografie staré dobré Evropy, teprve míří. Například k nim patří elegantní Brad Pitt, šarmantní Catherina Deneuve či Pirát z Karibiku, Johnny Depp. Především ale Jean Paul Belmondo, jemuž bude v sobotu věnovaný zvláštní večer. A spolu s nimi se Cannes rozhojní i o řadu topmodelek, ambiciózních hvězdiček. A všichni budou honit parádu na úrovni...