Faktem je, že na akce, jakými jsou filmové ceny Český lev či hudební Andělé (o divadelní Thálii ani nemluvě), se zdaleka tak neřeší styling oblečení jako v případě podniku Česká Miss. A asi nemá smysl tento společenský moment rozebírat - prostě taková situace v naší společnosti panuje.

Iluze kontra realita

Být in, být tzv. vytuněný. Nejlépe v drahých stylotvorných značkách. Přispět tak ke sladké představě o velkém světě, který se pomyslně zvolené Miss otvírá... Možná to je ten impuls, jenž celebrity a úspěšně podnikavé playboye s jejich drahými polovičkami žene ke snaze předvést se v plném lesku. Nutí je být takzvaně na úrovni... Módní úrovni...

Mimochodem majitelka licence a výkonná ředitelka České Miss, také žena jednoho z nejbohatších mužů Česka, Michaela Maláčová Bakala, před pár dny v rádiu Frekvence 1 prohlásila, že na samotný přenos její soutěže krásy je zapotřebí dvaceti miliónů korun. A ještě předtím vyvezla finalistky na soustředění do Mexika, na poloostrov Yucatan... Jak říkám – tohle je velký svět.

Fotogalerie
7 fotografií

Nina Ricci, Dolce & Gabbana, Zegna a spol.

Dara Rolins Ples v Opeře moderovala v jediné toaletě zn. Roberto Cavalli, ale do Hudebního divadla v Karlíně si na přenos České Miss pořídila tři outfity. Včetně modelu zn. Nina Ricci. Krinolínová sukně a top v barvě cyklámen. Ke každé kreaci šperky od Alo Diamond. Jejich hodnota čítala investici do líbezného baráčku.

U nás populární topmodelka Tereza Maxová si pro jistotu vypůjčila kreaci z kolekce jaro / léto od proslulé zn. Prada, v níž jsou luxusní liščí kožešiny zásadní. To samé udělala herečka Anna Geislerová, či syn slavného otce, zpěvák David Kraus. Leoš Mareš či moderátorka Gábina Partyšová se na výpůjčku vyfikli u zn. Dolce & Gabbana. Světový krasavec Josef Karas zase u vlnařské firmy, italské klasiky jménem Ermenegildo Zegna, kde se mimochodem s gustem obléká i Jirka Bartoška a zejména tradiční elegán Marek Eben.

Karlínské entrée

Ne všichni samozřejmě takovou V.I.P. možnost k vyparádění se s nulovou investici měli. Většina těch, jež do sedadel Karlínského divadla usedli, se musela poprat se svou peněženkou a vlastním šatníkem. Kdo tedy zabodoval a kdo to přes veškerou snahu nezvládnul?

Blesk cz. přináší první horkou várku módních zážitků. Začínají jako vždy u příchodů do sálu a v neděli budou pokračovat mapováním vkusu na následné afterparty. Večer České Miss je dlouhý a pro některé končí nad ránem... Zatím nejvíc vystrašila první novodobá Miss Československa z roku 1989, Ivana Christová. A nejvíc estéty potěšila Miss ČR 2007, Kateřina Sokolová v doprovodu přítele. Oba byli správně nad věcí a oba tím pádem měli ten správný, exkluzivně ležérní šmrnc. Trumfne je někdo na následném večírku?