Společenští zpravodajové, kteří se křtu knihy Můj flirt s politikou zúčastnili, tvrdí, že se Lucie Talmanová spolu s manželem Mirkem Topolánkem v jednom bohémsky intelektuálním podniku spolu s ostatními hosty výborně bavili.

O bývalém předsedovi vlády a šéfu ODS Topolánkovi, nepochybuji. Stal se kmotrem spisku Kovářové. Dostal prostor k exhibici, což každého macha potěší. Byť je vůdcem bývalým...  Mimochodem předpona ex či přívlastek minulý, byla pro sešlost na tomto knižním křtu typická. Mezi gratulanty například figuroval kontroverzní exministr spravedlnosti, s justiční mafií spojovaný Pavel Němec. Nebo bývalý předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda, jehož politická kariéra rovněž došla k bankrotu.

Těžko říci, zda všichni přítomní byli opravdu šťastně uvolnění, tak těžce happy, jak se tvářili. Rozhodně nechtěně utvořili jednu malou, existenčně nejspíš dobře zajištěnou, z první ligy odepsanou rodinku. Lucie Talmanová ale z role spokojené občas vypadla – důkazem je snímek, jenž ji v nestřeženém okamžiku zachycuje s čelním členem ODS, staronovým předsedou poslaneckého klubu strany, Petrem Tluchořem. Její nejistý, smutkem zastřený pohled vydá za tisíc slov.

688864:gallery:true:true

Lucie Talmanová s poslancem Petrem Tluchořem, který si svůj post v ODS a Parlamentu udržel. Dokonce si pořídil nový oblek se sakem, které zapne přes blahobytný břich. Luxusní Talmanová vypadá bezvadně, ale smutný výraz, její prázdné oči proklamativní pohodu přinejmenším zpochybňují.

Lucie vypadá skvěle, ale...

Třiačtyřicetiletá Talmanová dosáhla jako žena maxima. Z komunální političky na Praze 1 se vyšvihla na místopředsedkyni Parlamentu. Naučila se protokolu, nabiflovala módní, kredit pečetící značky, zapracovala na sobě. Podle teorie Kovářové (nejspíš ji na cestě vzhůru neznala), pamatovala na to, že kvalitní intimní život zaručuje sebevědomí, životní spokojenost a proto nelze připustit, aby do politiky vstupovali na tomto poli frustrovaní jedinci. Alespoň podle literárně zdatné Kovářové to tak je. A méně militantní Lucie jistě přidala i tolik fungující pochopení, které kromě žádosti těla zranitelné ego (nejen) vlivných, národem vyvolených mužů, životodárně konejší.

Mirek Topolánek na tuhle tezi každopádně slyšel. Poněkud horší už je, že se Talmanová stala jeho zákonitou ženou až v době, kdy synovi Nicolasovi byly tři roky a Topolánek zažíval plné politické fiasko. Nyní, po pár měsících totálního pádu, si sebevědomý Topolánek stále hledá své další pevně lukrativní (pokud možno prestižní), místo na slunci. A Talmanová po neúspěšných volbách do Senátu konečně může být matkou na plný úvazek. Ale je to pravé (vždy subjektivně vnímané) štěstí, potřebný klid, po němž toužila?

Kde je kámen úrazu?

Nutno říci, že Lucie Talmanová vypadá velmi dobře na svůj věk. Úbytek několik kil jí prospěl, dodal jistý půvab křehkosti. Nemá váčky pod očima, rysy v pohublé tváři se vyrýsovaly. Luxus s puncem nadčasovosti zůstal přítomen. Klasická kabelka od Louis Vuitton, přísné elegantní šaty, nenápadné kvalitní kozačky plus luxusní hodinky. Tohle zkrátka nemá chybu. Jenže, co ten neuhlídaný smutek čišící z pohledu?

Talmanová svůj zjev rozhodně nezanedbává. A je úplně jedno, zda za pomoci jiného životního stylu, liposukce, jídelníčku od nějakého módního dietologa. Pokud bych si měla vypomoci Danielou Kovářovou, prohlásím, že fungující rodina, k pomoci připravení přátelé a zejména naslouchající partner jsou cestou ke kráse. Ale to by musela z bývalé místopředsedkyně Parlamentu čišet energie, kterou postrádá.

Pokud se stále budu držet tezí exministryně spravedlnosti Kovářové, můžu spekulovat, že za onu prázdnotu v očích může nedostatek sexuálního vyžití. Jak přece známo, u některých mužů funguje úspěch, pocit moci, jako viagra. A pokud se jim této vzpruhy nedostává, potence poklesne... Anebo snad Lucie postrádá vzrušení z faktu, že má v posteli sexy mozek, muže, jenž má vliv, což některé ženy uspokojuje víc než samotný orgasmus?