Zateklý obličej, v němž se ztrácí rysy. Zavalitá figura. Žádný pas a břicho. Temné odrosty odbarvených vlasů. Faktem je, že Iveta opět vypadá beznadějně. A znovu se chce postavit na nohy. Otázka zní: pokolikáté to vlastně bude a s jakým výsledkem? Letos se o to pokouší už potřetí.

Hit se stejným refrénem

Bartošová chce být znovu krásná, štíhlá hvězda. Přitažlivá romantička jako kdysi. Jenže ona o tuhle metu usiluje od doby, kdy ji před dvěma a půl lety propustili z léčebny závislostí v Kroměříži. Vypadat jako předtím, zhubnout, vymyslet novou image, nebylo jednoduché. Iveta to spolu s budoucím manželem Jiřím Pomeje ale dokázala. Dril v posilovně, dril na talíři. Vlna reklamy s comebackem spojená...

Za půl roku začala opět přibírat. „Mám rád plné ženské tvary. A takovou nádhernou babu mám v posteli,“ vykřikuje do světa choť Pomeje. Jako důkaz posílá Ivetinu fotku nahoře bez – nahá ňadra cachtající se ženy v mořském přílivu. Nějaký čas poté Iveta opět hubne – tentokrát ve slovenské taneční soutěži Let´s Dance.

Iveta shodila jedenáct kilo, hlásaly titulky v novinách. Po úspěšné Let´s Dance však přichází krize, jak je u Ivety typické. Na scéně je zase odulá Bartošová. Společenské magazíny licitují, jestli za tím není zase alkohol. Potrat, operace cysty, totální profesionální propady. A rozchod s Pomeje. Bartošová opět prožívá čas beznaděje, přibývá na váze, možná zase pije víno ve velkém.

Rok 2010

Pomeje se v lednu stěhuje zpět k Bartošové. Nachází ji ve zuboženém stavu, téměř bezvládnou. Odváží Ivetu do šumavského penzionu na zotavenou. Tam se Bartošová staví tenhle rok poprvé na nohy. Lyžuje, maluje obrazy, chodí na procházky. Za čtrnáct dnů je k nepoznání, tvrdí Pomeje s tím, že si Iveta na venkově asi měsíc, dva jistě pobude. „Cítím se báječně, vrátila se mi energie,“ ujišťuje svět Iveta, která se záhy vrací do Prahy.

Na začátku března mizí Bartošová znovu. V kuloárech se šeptá, že nejspíš skončila v léčebně závislostí. Ale ona po třech nedělích přilétá z Mexika: Pobyt tam byl vlastně léčba. Slunce, horký písek, moře. Skvělá terapie pro tělo i pro duši. Zhubla jsem šest kilo, je mi nádherně.“

Nyní v květnu se Iveta zavřela na šest neděl na bratislavskou kliniku Medical Beauty. Podstoupí zde několik liposukcí a liftinků. Vypnou jí vrásky, zlikvidují břicho, dají dohromady špatný lymfatický systém. Potrápí ve fitness. To vše za čtyři sta tisíc korun. Iveta zřejmě tolik platit nebude, když dělá reklamu. Anebo to je snad suma po slevě?

Ptala jsem se na začátku a ptám se i na konci: Jak dlouho Ivetě forma vydrží? Zatím období příslibů a euforie střídají časy depresivních selhání. Vylepšený zjev a kondice v nich opět vezmou za své. A jiné to nebude, pokud se Iveta konečně nestane dospělou a zdravě suverénní, samostatnou bytostí.

Fotogalerie
4 fotografie