Dcera krále rokenrolu Elvise Presleyho, Lisa, působí jako zanedbaná, utahaná máma, která se točí kolem dětí a cpe se hamburgery. Kdo by řekl, že tuto ženu přezdívali princezničkou popu? A její perfektní postavu obdivovaly miliony lidí v Jacksonově klipu You are not alone? Stála před kamerou pouze v ručníku... Od té doby uplynulo patnáct let. Jackson je mrtvý a Lisa nabrala spoustu kil. Vypadá nezdravě.

Všechno nasvědčuje tomu, že scientoložku Lisu Presley dostal showbyznys do kolen. Není divu – v tomto tvrdém, emocí a bizarností plném světě žije od narození. Být dcerou modly Ameriky musí být těžké. A pohádkové jmění po otci psychický tlak neumenšuje.

Matka versus dcera

Být celý život na očích, postrádat anonymitu v davu unavuje. A ještě víc vyčerpává povinnost být dokonalou dcerou svého otce. Stále krásnou a štíhlou jako maminka Priscilla, kterou si táta Elvis stvořil pro sebe.

„Byla jsem ještě dítě, když si mě vzal z internátní školy. Koupil mi nádherné šaty, oblékl podle svého vkusu. Propadla jsem mu. Bála se, že ho zklamu, chtěla jsem být jeho krásnou milovanou panenkou,“ říká Priscilla Presley, které tahle touha vydržela dodnes. Do dvaašedesáti let.

Lisa má zkrátka celý život před očima mámu, jež se hystericky bojí zestárnout, přibrat pár kil. Mámu, která si před sedmi lety nechala do obličeje vstříknout industriální silikon používaný na leštění karoserií a nemůže se pořádně zasmát, ukázat v úsměvu zuby, protože botoxem obtěžkané rty drží při sobě.

Není divu, že Lisa odmítá být princezničkou popu do konce života. Podstupovat čím dál víc plastických vylepšení, počítat kalorie den co den. Srovnávat se věčně s matkou, která je ta disciplinovanější, dokonalejší, krásnější.

Fotogalerie
4 fotografie

Osudoví muži, ubíjející Hollywood

Na počátku života Lisu poznamenal světem zbožňovaný otec Elvis. A poté i jiní muži, za něž se provdala. Všichni jí něco dali a všichni si z ní kus ukradli. Prvním manželem byl nadšený scientolog, muzikant Danny Keough. Měli spolu dvě děti a na počátku devadesátých let se rozvedli. Zůstali si stále blízcí, hlavně kvůli potomkům. Danny dodnes žije tam, kde Lisa – v domku pro hosty.

Dvacet dní po rozvodu s Dannym se Lisa vdávala znovu. Za krále popu Michaela Jacksona, jemuž svět klečel u kolen stejně jako kdysi tátovi. Jackson ji požádal o ruku po telefonu a ona kývla. Lisa tvrdí, že se milovali. Odešla od něj, protože se nemohla dívat, jak Michael psychický tlak popularity, obvinění ze zneužití dětí tiší psychofarmaky. Příliš jí připomínal otce, jehož hvězdná sláva, závislost na prášcích také zabila…

Po Jacksonovi následoval charismatický hollywoodský herec Nicolas Cage. I tahle svatba byla ostře sledována světovými médii. Za sto osm dnů poté požádali o rozvod. Spolu s vyrovnáním majetku trval mnohem déle než manželství. Naposled se Lisa vdávala před čtyřmi lety za hudebníka Michaela Lockwooda. Za svědka šel první manžel, k oltáři ji vedla matka Priscilla.

Bohatství má, pokoj ne

Za devět měsíců se Lise narodila dvojčata – holčičky. Těhotenstvím nabrala další kila, která dosud neshodila. Média začala kalkulovat, zde nejde ve šlépějích otce, který kolem čtyřicítky také začal tloustnout, otékat. Lisa je z takových dohadů, rozebírání své váhy znechucená. A navíc ji zdeptala smrt Michaela Jacksona, i když podle ní došlo k nevyhnutelnému. Ale ona jej stále brala jako součást rodiny.

Lisa Marie má toho hodně za sebou. A evidentně už nechce být součástí hvězdného kolosu, do nějž se narodila. Proto prchla z L.A. a žije v Anglii. Nehodlá kvůli veřejnosti hubnout. Trápit se jen proto, aby se objevila na titulu prestižního magazínu. Uštvaná Lisa touží po klidu.