Defilé hvězd na červeném koberci je pro mnohé zážitkem srovnatelným s nervozitou, komu ceny Americká filmová akademie udělí. Populární osobnosti jsou si toho vědomy. Dobře vědí, že večer Oskara je významnou šancí, kterak se světu připomenout. Získat další body na oblibě.

Slavné herečky horečně zvažují, jakou toaletu obléknou. Být jedinečná, zaujmout je snahou všech. Muže nevyjímaje, i když takový prostor ke kreativitě nemají. Povinné pózování, kradmé pohledy na konkurentky. Kdo je lepší, komu to víc sluší, na koho fotografové nejvíc míří objektivy… Pokaždé je to stejné. Vždy provázené oslnivým úsměvem…

Boj filmů i návrhářů

Slovutné módní domy, oděvní návrháři jsou v pozoru. Půjčit známé divě model je pro ně čest. Mimořádná reklama, protože hvězda původ své róby ráda novinářům na oplátku prozradí.

Zatímco u Americké filmové akademie zvítězilo válečné drama Smrt čeká všude (6 sošek) nad sci-fi Avatarem, na poli módy neměla žádná značka převahu. Chanel, Versace, Givenchy, Armani... Plus méně známé oděvní ateliéry.

Velké toalety na ceremoniálu jednoznačně převládaly. Malé večerní spíše uspěly na doprovodných večírcích v čele s Vanity Fair Oscar Party. Z palety barev byly nejvíce zastoupeny (stejně jako loni) pudrové pastely. Často s metalovým leskem, ozdobou výšivky. Záplava černé se nekonala, odstíny rudé byly mnohdy k vidění. Strohé geometrické střihy střídaly měkké rozevláté linie, mnohdy v doprovodu volánů.

Šokující módní trapasy tentokrát na večeru Oscara v podstatě chyběly. Ale nepovedených outfitů bylo dost. Včetně těch úžasných.

Kdo zazářil?

Demi Moore si vybrala glamour romantickou toaletu z dílny Versace. Pudrová lososová, hedvábný šifon, pěna nadýchaných kanýrů. Výborně vybraná kabelka plus střevíčky v jemném metalu. Místo náhrdelníku náramky zatěžkaná zápěstí.

Demmi Moore si vybrala glamour romantickou toaletu z dílny Versace. Pudrová lososová, hedvábný šifon, pěna nadýchaných kanýrů. Výborně vybraná kabelka plus střevíčky v jemném metalu. Místo náhrdelníku náramky zatěžkaná zápěstí.
Autor: ČTK, EPA

Sarah Jessica Parker s manželem Broderickem zvolila model od Chanelu z výsostné řady haute couture (vysoké módy), jež čítá nesmírné peníze. Ji samozřejmě nestál ani korunu. Variace na tógu je skvělá, kontrast jednoduché linie a dramatické aplikace fantastická.

Sarah Jessica Parker s manželem Broderickem zvolila model od Chanelu z výsostné řady haute couture (vysoké módy), jež čítá nesmírné peníze. Ji samozřejmě nestál ani korunu. Variace na tógu je skvělá, kontrast jednoduché linie a dramatické aplikace fantastická.
Autor: ČTK, EPA

Sandra Bullock, jež od začátku roku sbírá jedno ocenění za druhým (včetně označení nejhorší a nejlepší herečka na Oscarech), vsadila na klasiku. Hladké do vlečky protažené pouzdro s efektem kovového lesku a nádherné filigránské výšivky.

Sandra Bullock, jež od začátku roku sbírá jedno ocenění za druhým (včetně označení nejhorší a nejlepší herečka na Oscarech), vsadila na klasiku. Hladké do vlečky protažené pouzdro s efektem kovového lesku a nádherné filigránské výšivky.
Autor: ČTK, EPA

Kdo selhal?

Americká filantropka Barbara Davis, pamětnice zlaté éry Hollywoodu, to s romantikou opravdu přehnala. Pastely včetně růžové letitým dámám sluší, ale tenhle model je stejně lepkavě nevkusný jako cukrová vata z pouti. Nádherný je pouze set šperků. Kabelku v podobě stylizovaného kolotoče nechápu. I když metafora kolotoče je na místě.

Americká filantropka Barbara Davis, pamětnice zlaté éry Hollywoodu, to s romantikou opravdu přehnala. Pastely včetně růžové letitým dámám sluší, ale tenhle model je stejně lepkavě nevkusný jako cukrová vata z pouti. Nádherný je pouze set šperků. Kabelku v podobě stylizovaného kolotoče nechápu. I když metafora kolotoče je na místě.
Autor: ČTK, EPA

Jennifer Lopez rovněž přestřelila. Róba z krásné kolekce Armani Privé je sama o sobě nádherná. Nosná, kameny vyšívaná látka hodná královny. Bezchybný architektonický střih s působivými detaily… Ovšem mohutná vlna vlečky je na mocný bok Lopez příliš monumentální.

Jennifer Lopez rovněž přestřelila. Róba z krásné kolekce Armani Privé je sama o sobě nádherná. Nosná, kameny vyšívaná látka hodná královny. Bezchybný architektonický střih s působivými detaily… Ovšem mohutná vlna vlečky je na mocný bok Lopez příliš monumentální.
Autor: ČTK, EPA

Diane von Fürstenberg si na Vanity Fair Oscar Party oblékla krátké šaty z jemné krajky se žlutou podšívkou, která je o dost kratší, což se mi nezdá ideální. A ještě nepatřičněji se jeví kombinace leskymového chlupu, krajkoví a zlatých páskových sandálků. Od návrhářky bych očekávala mnohem víc.

Diane von Fürstenberg si na Vanity Fair Oscar Party oblékla krátké šaty z jemné krajky se žlutou podšívkou, která je od dost kratší, což se mi nezdá ideální. A ještě nepatřičněji se jeví kombinace leskymového chlupu, krajkoví a zlatých páskových sandálků. Od návrhářky bych očekávala mnohem víc.
Autor: ČTK, EPA

Fotogalerie
6 fotografií