Změna je jistě dobrá, na životní pouti člověka posouvá. Bohužel v případě třiačtyřicetileté zpěvačky vždy znamená propad k horšímu. Muži počínaje, image konče. V rámci rekapitulace kariérního i osobního života Bartošové bohužel vyplývá, že se jí nejlépe dařilo s partnerem Ladislav Štaidlem, s nímž má syna Artura. Od rozchodu s ním pomalu ale jistě ztrácí na úrovni. Osobní i profesionální.

456128:gallery:true:true
Propast čtyř měsíců. Iveta v saténových kalhotách a haleně letos v srpnu. A její vizáž na prosincovém křtu v Platýzu. Rozdíl v make-upu, účesu, kilech, outfitu...

Zřejmě jediný Štaidl dokázal Ivetu zvládnout, její labilitu zpacifikovat. V soužití s ním měla největší úspěch, nejzdařilejší vizáž konvenující stylu a repertoáru. Ve chvíli, kdy chtěla být Bartošová sama sebou, nastaly problémy. Potíže, které nekončí, nýbrž narůstají. Období příslibů a nadějné euforie čím dál častěji střídají časy depresivních selhání. Nyní je Iveta opět symbolem bezradných excesů. Její stav charakterizovala i bílá, totálně zmatená kreace, v níž dorazila do Platýzu na křest svého nového CD Když ticho zpívá.

Iveta netápe jen v případě mužů, ale i manažerů, či stylistů, jež střídá stejně bezradně jako partnery. A i v jejich případě platí, že se k rozchodu s nimi staví coby oběť. A donekonečna argumentuje:„Byl to omyl. Chtěli velké prachy za špatnou práci. Vnutili mi styl, ve kterém jsem se necítila. Uvěřila jsem nesprávným lidem. Posléze jsem prohlédla.“ Iveta si zkrátka nepřipouští, že jejím největším nepřítelem je labilita, nedostatek osobitého stylu, vkusu, názoru. Bartošová zkrátka bude vždycky potřebovat někoho, kdo ji jistí, vede, ovládá. Její pokusy o samostatnost jsou nejhoršími počiny jejího života.

456129:gallery:true:true
Červenec 2007 – Iveta v teplácích na odvykací léčbě v Kroměříži. Prosinec 2009 – zpěvačka se svým novým CD, které se má prodávat za 59 Kč...

Zpátky k žhavé realitě. Ke skličujícímu dojmu, který Iveta zanechala na křtu svého CD. V kavárně Platýz se Bartošová objevila v neuvěřitelném bílém modelu. Stylově nemožné kombinaci svršků hodných druhořadého secondhandu. Bílá sportovní košile, k ní naprosto nevhodná, rádoby elegantní sukně, pásek pod kynoucím bříškem. Babsky působící střevíčky na ultra tenké jehle a v jejich otevřené špičce šev silonek. Nový, ke kulaté tváři nevhodný účes, tristní pokus o kombinaci black & white. Nevkus a stylotvorný zmatek odpovídající duševnímu zmatku zpěvačky. Odulá tvář nahrávající stále sílícím domněnkám, že Iveta opět propadla démonu jménem alkohol. A křečovitý úsměv, jenž má tyto spekulace vyvrátit.

Fotogalerie
1 fotografie

Slabí potřebují pomoc - do nich bychom se neměli navážet. Nicméně leckdy je lepší konstatovat pravdu jako poslední možné varování před pádem. A to se týká i Ivety Bartošové. V tomto srovnání se jeví její poslední módní průšvih jako nepodstatné intermezzo.