Hudební anketa Český slavík Mattoni je zrcadlem masového vkusu posluchačů. Její ceremoniál v důstojném stánku Státní opery má společenský glanc, který je jakýmsi prokázáním úcty k veřejnosti. K lidem, jež o hvězdách hlasují. Pánové většinou vystupují v obleku nebo v tzv. dress code nazvaném Creative Black Tie, jenž není tak formální a umožňuje vynést žhavé módní trendy, lecjaké výstřelky ve večerním podání. Dámy buď sáhnou k toaletě nebo opět k onomu Creative Black Tie, neboť dává větší prostor kreativitě.

ONLINE PŘENOS ZE SLAVÍKŮ

Rockeři jako Petr Kolář natáhnou černé kožené kalhoty s bílou košilí. Muzikanti z kapel nejspíš přijdou ve vytahaných tričkách a džínech, protože mají tuto pózu nezávislých nejradši. Lucie Bílá se pravděpodobně objeví v nějakém modelu od návrhářky Liběny Rochové, která ji při takových událostech obléká. A další kandidátka na zpěvačku roku Lucie Vondráčková to bude mít díky své zdravotní indispozici složité.

Jak známo, Lucka Vondráčková v létě podstoupila náročnou operaci páteře a po ní dokonce byla několik týdnu na invalidním vozíku. Od podzimu rehabilituje, cvičí, ale o běhání po jevišti zatím může jen snít. „Stále to bolí jak čert. Musím mít na pódiu barovou židli, protože nevydržím dlouho stát,“ říká Lucka, která má problém i se střevíci. Jejich výběr se jí značně zúžil, vysoké podpatky nepřichází v úvahu.

„Na podpatkách bych bolestí zešílela,“ tvrdí zpěvačka. A dodává: „Teď jsou mé nejoblíbenější boty crocsky nebo bačkory. S bolestí to Lucie nepřehání. Vím, o čem mluví. Sama jsem prodělala operaci několika obratlů a i po dvou letech je stání natož chůze na vysokém šteklu nemožným očistcem. S výběrem si ale už tak jistá u Lucky nejsem. Možná by byly lepší dobře stavěné tenisky. Nohu fixující jezdecké kozačky, šněrovací lakýrky na pánském kramfleku...

Fotogalerie
1 fotografie


Kromě zdravotního hlediska, požadavku alespoň snesitelného pohybu, je tu také estetické měřítko. Gumové nazouváky zn. Crocs s návleky a úzkými džínami jistě vypadají dobře, ale s taftovými šatičkami s balonovou sukní působí poněkud šíleně. I přes to, že ležérnost pečetí tlusté černé punčochy, péřové bolerko a pásek s přezkami.

V čem si tedy Lucka Vondráčková na slavností předávání Slavíků vyšlápne? V jakém modelu se na ceremoniálu objeví? Vsadí opět na gumové crocsky, které před sedmi lety spatřily světlo světa v Kanadě, posléze se staly masovým módním hitem a teď už jsou tzv. out? V lepším případě představují jakousi kultovní klasiku... V ležérním civilu, jakémsi bohémsko studentském stylu si počíná Lucie dobře. Na poli reprezentativních modelů, kreací na jeviště je však nejistá, křečovitá někdy až nevkusná. Schází jí cit pro věc. Pro styling. Oceňuji, že Lucka Vondráčková nechce být popovou Barbie, ale k extravagantní alternativě má daleko. Bohužel jí k této metě schází vize, šťáva, odvaha. Nechme se tedy večer překvapit.