Bezpečnostní opatření byla podle světových médií dokonce přísnější než na Oscarech, nasazeny byly stovky policistů, všudypřítomné byly detektory kovů. Oblast okolo kin je už několik dní uzavřená.

Do tří hollywoodských sálů dorazilo asi 5000 hostů ze světa filmu i byznysu, od Stevena Spielberga po Sheryl Sandbergovou, číslo dvě ve společnosti Facebook. Režisérovi úvodních dílů série Georgi Lucasovi a hercům z těchto filmů, Marku Hamillovi (Luke Skywalker), Carrie Fisherové (princezna Leia) a Harrisonu Fordovi (Han Solo), se podle agentury AFP dostalo ovací vestoje.

Režisér J. J. Abrams na pódiu poděkoval rodičům, že ho v jeho deseti letech vzali na Hvězdné války. "To byl výborný nápad," řekl.

Ačkoli na zápletku snímku platí mediální embargo, na sociální síti Twitter se objevily první krátké recenze. "Buďte v klidu, Star Wars: Síla se probouzí jsou stoprocentní Hvězdné války," napsal Adam Vary, filmový reportér serveru Buzzfeed. "Příběh, postavy, scéna, humor – fanoušci Hvězdných válek, to je film, jaký hledáte," napsala jeho kolegyně z Los Angeles Times Rebecca Keeganová.

Fotogalerie: Slavnostní premiéra Star Wars: Síla se …
48 fotografií