Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Čtvrteční filmové premiéry: Co zabilo Amy Winehouse - drogy, sláva, otec? A v sexy těle Ryana Reynoldse

/
  • Čtvrteční filmové premiéry: Životní drama Amy Winehouse a sci-fi svět Ryana Reynoldse
    Čtvrteční filmové premiéry: Životní drama Amy Winehouse a sci-fi svět Ryana Reynoldse (csfd.cz)
    6. srpna 2015 ● 13:37

    Tento týden se mají filmoví fanoušci na co těšit. Do kin totiž přichází film Amy, který byl vychválen filmovými kritiky. A už jenom podle traileru je jasné, že se bude na co koukat, tvůrci totiž zveřejnili záběry z Amyina života, které ještě nikdy nikdo neviděl. Na své si dále přijdou zejména fanynky scifi - Ryan Reynolds jim ukáže, jaké to je být nesmrtelný. A zklamané nebudou ani děti, milovníci komedií nebo hororů.

  • 1.

    Amy

    Největší filmovou peckou tohoto týdne je film Amy. Jsou v něm zveřejněny záběry a rozhovory, které dosud nespatřily světlo světa. Od počátku kariéry legendární zpěvačky Amy Winehouse přes její lásku k Peteovi Dohertymu až po její tragický konec, který se nad divákem během celého filmu mrazivě vznáší, víte, že přijde, že se blíží... Její strmá cesta vzhůru a ještě strmější pád dolů činí z dokumentu snímek pro otrlého diváka: Drogy, destruktivní láska a odhalení fatální role jejího otce... Film byl kritiky oceněn a podle nich se Amyina hvězda znovu zrodila, skrze tento snímek. Rozhodně si ho nenechte ujít v našich kinech.

  • 2.

    Nesmrtelný

    Druhou žhavou novinkou je film Nesmrtelný. A žhavý je i herec Ryan Reynolds, který ve filmu hraje hlavní roli společně s Benem Kingsleym, který odmítá zestárnout, a tak si vezme Reynoldsovo tělo, aby byl opět mladý a mohl žít dál. Nesmrtelnost má ale pár háčků, se kterými se bude muset vypořádat. Tento sci-fi thriller vás zavede do světa halucinací, přestřelek a morálních otázek, které si bude muset hlavní hrdina položit.

     

  • 3.

    Malý dráček

    Další v řadě se představí pohádka Malý dráček. Dětští diváci se mohou těšit na animovaný svět roztomilých dráčků. Kokosáček je létající drak, který nelítá, a Oskar je drak masožravec, který se stal vegetariánem. Společně s vynalézavou dikobrazicí Matyldou musí zachránit ostrov před nebezpečnou sopkou, která se po letech najednou probudila. Bude to ale možné jenom tehdy, pokud draci všech velikostí a barev uzavřou mezi sebou mír a spojí síly k záchraně jejich nádherného ostrova.

  • 4.

    Když zvířata spí

    Na tento film ale děti rozhodně neberte. Když zvířata spí je horor, který vznikl v dánské produkci. A jestli znáte severské detektivky a máte je rádi, tak se máte rozhodně na co těšit. Protože tvůrci filmu si opravdu servítky nebrali. Devatenáctiletá Marie, outsiderka v ostrovní komunitě, žije sama se svými rodiči. Nemá nikoho, komu by se mohla svěřovat, kromě Daniela, mladého muže okouzleného její divokou povahou. Místní lidé však mají z dívky obavy, neméně pak z její matky, která je upoutána na invalidní vozík, trpící záhadnou chorobou. Když Marie zjistí, že se její tělo mění – na její hrudi a zádech roste hustá srst – začne pátrat po odpovědích vztahujících se k utajované rodinné minulosti. A tím spustí lavinu strašných událostí...

  • 5.

    Vykolejená

    Pokud se budete chtít pobavit a máte rádi filmy jako Zbouchnutá nebo 40 let panic, tak vyrazte na film Vykolejená. Tento snímek totiž vznikal pod režisérskou taktovkou Judda Apatowa. Život se s Amy (Amy Schumer) docela mazlí. Má skvělou práci ve společenském časopise, báječné kamarádky, útulný byt a pěknou sestavu přítulných partnerů, kteří od ní kromě příležitostného sexu nic nechtějí. Když tu a tam uslyší tikat biologické hodiny, navštíví vdanou sestru nebo brutálně cynického otce a tikání hned ustane. Amy by takhle spokojeně žila asi až do přechodu, kdyby se nerozhodla napsat rozhovor s velmi úspěšným sportovním doktorem Aaronem (Bill Hader). Jako správná novinářka se rozhodne poznat objekt svého zájmu opravdu důkladně, a tak se s ním vyspí. A jak je známo, vztahy jsou komplikované, takže se život pořádně zamotá i Amy...

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy