Jinými slovy KVIFF každoročně promění na začátku prázdnin Karlovy Vary v pupek společenského dění přitahující každodenní pozornost médií, milovníků filmu, ale i masové veřejnosti toužící být pozorovatelem snově iluzorního světa ramp. Užívat si módní show, kterou jim na běhounech pro pózující vyvolené, či snímky z prestižních, s festivalem a jeho sponzory souvisejících večírků jejich idoly, známé osobnosti, poskytnou.

Aktéry očekávané exhibice, nedílné součásti každého prestižního zahraničního filmového festivalu, jsou nejen atraktivitu podniku tzv. tunící hvězdy Hollywoodu, ale především tuzemské tváře stříbrného plátna v čele s populárními herečkami. Některé z nich jsou více či méně právem považovány za tuzemské ikony módy a patří k inventáři slavnostního zahájení či ukončení festivalu, aniž by v nějakém uváděném snímku figurovaly.

Součástí podívané jsou kromě osobností světa kinematografie i politici, byznysmeni, špičkoví manažeři, sponzoři. O sexy koření modelek nemluvě. Včetně hvězdiček druhé a třetí ligy, jež se na atmosféře, glamour úrovni podniku podílí. O to víc je nutné nenechat nic náhodě a připravit se. Zaplatit šedou eminenci jménem stylista, zajistit si přes ni, či sama půjčku modelů od prestižních značek z pražské Pařížské třídy, anebo z dílen českých návrhářů… Anebo důmyslně sáhnout do skříně a pár outfitů předem strategicky sestavit.

Je to matrix, je to panoptikum a jistě i šance se zviditelnit. Dámy, jsou to nervy, máte to horší než pánové, jež ve stylingu invenční být nemusí a dress code jistí smokingem. Já i vy to víte a inspirace i poučení čeho se vyvarovat, neškodí. Myslím, že nazrál čas.

 

Aňa Geislerová: Cudný folklor
Autor: Herminapress.cz

Aňa Geislerová: Cudný folklor

Nikoli hluboký u rób pro gala události tolik frekventovaný výstřih, ale romantice nahrávající stojáček s kanýrky opakujícími se v konci dlouhých rukávů. Lidový kroj připomínající, ze smetanového podkladu výrazně vystupující výšivka představuje risk a tato toaleta z Alyse Fashion House rozhodně nepatří k univerzálním. Není ideální ani pro typ Geislerové, ale i ta ji charismatem unesla.

Známka: 2

Monika Bagárová: Ctěná klasika
Autor: Herminapress.cz

Monika Bagárová: Ctěná klasika

Sexy zpěvačka se dokáže v módě orientovat. Cit pro distingovanou uměřenost jí neschází. Ten projevila i výběrem zlatavě béžové v bočním švu působivě nařasené značně univerzální tuby večerní toalety z ušlechtilého hedvábí doplněné tón v tónu barevně vyladěnou kabelkou.

Známka: 1 

Veronika Chmelířová: Cena za něžnost
Autor: Herminapress.cz

Veronika Chmelířová: Cena za něžnost

Model z dílny návrhářky Beaty Rajské rovněž nepracuje s erotickým prvkem hlubokého dekoltu, ale sází na noblesní materiál, půvabný vzor květů, kontrast subtilního živůtku s naskládanou krinolínou a zejména atraktivně nosný detail zdobného volánu na přednici modelu.

Známka: 1

Adéla Banášová: Efekt majestátnosti
Autor: Herminapress.cz

Adéla Banášová: Efekt majestátnosti

Průsvitný tyl vyšperkovaný pompézním, královny hodným ornamentem kamínky zdobené reliéfní výšivky a neméně zajímavý podklad, jenž je nedílnou součástí modelu, oslovují jedinečností. Střízlivý střih pouzdra kultivovaně honosné toalety, dekolt ke krku a krátké, často ochablou část paží kryjící rukávky, jež zralé ženy jistě ocení, dávají maximální prostor k vyznění materiálu.

Známka: 1

Zuzana Stivínová: Sofistikovaná etuda
Autor: Herminapress.cz

Zuzana Stivínová: Sofistikovaná etuda

Malebné křivky ženské figury vykreslující pouzdro šatů z látky charakteru vlněného žoržetu oslovuje hluboko spadlým, ve vlnách atraktivně zakončeným výstřihem s efektně navazujícími dlouhými rukávy. Rudá rtěnka a lak na nehtech včetně hladkého účesu a šperků slovutné značky Cartier dojem dramatické femme fatale umocňují. Malým otazníkem zůstává jen volba lodiček.

Známka: 2

Andrea Verešová: Aristokratický smeč
Autor: Herminapress.cz

Andrea Verešová: Aristokratický smeč

Neutrální, noblese přispívající zlatavě béžová barva a místo krinolíny pas zdůrazňující od boků se do jemného zvonu rozvolňující a do opulentní vlečky přecházející sukně ze spousty metrů luxusního hedvábí. Živůtek z tělového s pokožkou splývajícího, dekorativním lemem korálkové výšivky zdobeného tylu vystavuje dokonalá ňadra způsobem, jenž ctí kultivovanost a náboj erotiky zároveň.

Známka: 1

Bára Poláková: Nebe na zemi
Autor: Herminapress.cz

Bára Poláková: Nebe na zemi

Na gala ceremoniál udílení filmových Českých lvů, kde byla na cenu za nejlepší herecký výkon v hlavní roli nominovaná za roli ve snímku Kvarteto, zvolila objemně nadýchanou róbu z umně řaseného tylu s útlým asymetricky řešeným transparentním sedlem. Stříbřité doplňky neomamují, ale k modelu úspěšné studentky UMPRUM Agáty Sihákové barevně ladí.

Známka: 1

P.S. 
Jan Cina s partnerem: Sehraná dvojka
Autor: Herminapress.cz

Jan Cina s partnerem: Sehraná dvojka

Invenční přístup k módě je v současnosti i u mužů maximálně žádaný, což platí i pro etiketou svázaný dress code Black Tie. Bohužel u nás je příkladných kreativců zoufalé minimum. Jedním z mála je i mladý a nadějný herec Cina, jenž na galavečer Českého lva zvolil smoking se sakem se zapínáním na kočárek a místo klasického motýlku alternativní vázačku. Jeho partner zase stuhu pod límec, která ve středu měla aristokrata hodnou ozdobu. Inspirující dandyové ředící nudu, troufám si říct.

Známka: 1

Fotogalerie
9 fotografií