Zarazilo to nejprve diváky ve velkém sále hotelu Thermal a o dvě hodiny později také u televizních obrazovek. Program ČT 2 totiž závěrečný galavečer vysílal ze záznamu. Stanislav Fišer se tak objevil na seznamu zesnulých herců, mezi Ladislavem Chudíkem (†91), Janem Schánilcem (†72) či Janem Pohanem (+84).

„Já to vůbec nechápu, oni se zbláznili! Koukám na obrazovku a vidím, že jsem v seznamu mrtvých,“ řekl rozčilený Fišer tehdy Blesku.

„Jsem živý a vůbec nic se neděje! To určitě spletli na základě úmrtí Pierra Brice, kterého jsem daboval a který zemřel,“ přemýšlel Fišer. „Doufám, že mi dají nějaký honorář a omluví se,“ dodal a rozloučil se. Zpovzdálí byla slyšet jeho rozčílená partnerka.

Takto zařadili Stanislava Fišera mezi zesnulé.
Autor: Repro ČT2

Omluva legendárnímu herci, kterého rakovina připravila o hlas, s největší pravděpodobností dorazí. „Byl to omyl! Panu Fišerovi se moc omlouváme. Velice nás to mrzí. Přejeme mu ještě hodně dlouhých let života,“ kála se mluvčí festivalu Uljana Donátová. 

Hned druhý den se ozval ředitel filmového festivalu Jiří Bartoška (75). „Říkal, že ho to mrzí a že se moc omlouvá! Snažil jsem se ho pochopit, co můžu dělat jiného. Ale ta omluva mi nestačí, očekával bych více,“ řekl Fišer. A pak si do Bartošky rýpl. „Ptal jsem se ho v tom telefonátu, na kolika byl vlastně chemoterapiích a jak mu je. A on mi nerozuměl ani slovo, chápete to? Je to hluchý herec,“ pousmál se tehdy Fišer. 

A jak se dle pověry říká, když někoho omylem zaživa pohřbí, tak se dožije vysokého věku. A to se herci stalo, 90 let je sakra požehnaný věk. 

Fotogalerie
56 fotografií