Svým zjevem šokoval Gere kolemjdoucí ve Filadelfii. Když měl během natáčení snímku Franny pauzu, procházel se na veřejnosti v modrém kotníkovém rouchu, pod kterým schovával pyžamo. Na nohou měl tmavé mokasíny. Nepoznatelný byl hlavně kvůli dlouhým bílým vlasům, které mu sahaly až po ramena, a vousům. Že se herec nezbláznil, ale pracuje, bylo poznat jen díky tomu, že si v ruce nesl scénář.

Gere ve filmu vystřídal hned několik unikátních převleků. Mimo jiné plul na lodi jako námořník.

Americká hvězda hraje ve filmu Franny výstředního filantropa. A i díky svým převlekům působí excentricky. Gere ve filmu vstoupí do života mladého páru, který ztvárňuje Dakota Fanning (21) a Theo James (30). Žena otěhotněla a chtěla by se vrátit zpět do rodné Filadelfie, dobrosrdečný Gere alias Franny se jí proto snaží pomoci.

„Richard Gere podává víc než nadživotní výkon. Hraje muže na pokraji s takovým talentem a hloubkou, je to opravdová hollywoodská legenda,“ nešetřil chválou Peter Goldwyn z produkční společnosti.

Film Franny je první hranou prvotinou režiséra Andrewa Renziho. Ten do Varů také přicestoval. A Gere si práci s ním chválí. „Renzi napsal postavu, kterou jsem nikdy předtím neviděl. Nikdy nevíte, kde se vynoří. Není to normální muž, který má práci a stará se o rodinu. Je neuchopitelný v tom, kdo je a co od světa chce,“ prozradil herec o své roli.

Fotogalerie
3 fotografie