Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Gere, Dornan, Malone či Sharma. 10 hvězd, které ve Varech nesmíte minout

/
  • Ve Varech můžete potkat hvězdu 50 odstínů šedi Jamieho Dornana nebo protagonisty nového filmu Time Out Of Mind - Jenu Malone a Racharda Geraa.
    3. července 2015 ● 06:05

    Největší hvězdou filmového festivalu v Karlových Varech je americký herec Richard Gere (65). Těšit se ale můžete i na Jamieho Dornana (33), Jenu Malone (30), Harveyho Keitela (76) nebo Suraje Sharmu (22). Blesk.cz přináší přehled 10 osobností, které musíte vidět.

  • 1.

    Richard Gere

    Americký herec Richard Gere (65) natočil už téměř 60 filmů. Ve Varech uvede legendární romantickou komedii Pretty Woman (1991), ale i film Franny (2015), kde hraje filantropa, a snímek Time Out of Mind (2014), který je psychologickým dramatem muže hledajícího vztah k odcizené dceři.

    Herec Richard Gere přiletěl do Karlových Varů ve čtvrtek.
    Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

  • 2.

    Jamie Dornan

    Herec, model a hudebník Jamie Dornan (33) z Irska zatím stihl natočit desítku filmů a seriálů. Vysoce hodnocené jsou seriály Once Upon a Time (2011) a The Fall (2013). Mnohem víc ho ale proslavil letošní kinohit Padesát odstínů šedi, kde hrál pana Graye. Dornan začne v Česku už brzy natáčet válečný film Anthropoid. 

    Jamie Dornan alias pan Grey z 50 odstínů šedi si pěstuje knírek.
    Autor: Instagram

  • 3.

    Harvey Keitel

    Americký herec Harvey Keitel (76) ztvárnil už přes 120 rolí. Začátkem 90. let získal nominaci na Oscara za vedlejší herecký výkon v gangsterce Bugsy. V roce 2004 si z Karlových Varů odvezl Cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, letos tu představí snímek Mládí (2015), kde hraje hlavní roli.

    Harvey Keitel přijel na festival do Karlových Varů i v roce 2004.
    Autor: KVIFF

  • 4.

    Jena Malone

    Hvězdou festivalu bude i americká herečka Jena Malone (30). Ta už v dětství zazářila ve filmu Bastard Out of California (1996). Hrála i v dramatu Návrat do Cold Mounatin (2003), v úspěšné sérii The Hunger Games (2013–2015) nebo ve Skryté vadě (2014), kterou letos uvede také varský festival. Malone zároveň spolu s Richardem Gerem představí film Time Out of Mind (2014).

    Jena Malone uvede s Richardem Gerem film Time Out of Mind.
    Autor: Wikipedia

  • 5.

    Suraj Sharma

    Mladík z Indie Suraj Sharma (22) zatím natočil jen čtyři díla, všechna jsou ale diváky vysoce hodnocená. Ať už jde o seriál Ve jménu vlasti (2011), film Pí a jeho život (2012), který získal čtyři Oscary, nebo snímek Milionový nadhazovač (2014). Letos ve Varech představí novinku Umrika (2015), která už získala ocenění od poroty i od diváků na Sundance Film Festivalu.

    Suraje Sharmu proslavil film Pí a jeho život.
    Autor: Fox

  • 6.

    Tony Revolori

    Mladá americká naděje Tony Revolori (19). Na filmových plátnech se objevil už v pouhých dvou letech. Jeho kariéru nastartoval seriál Vincentův svět (2004), velkou popularitu si získal i ve snímku Grandhotel Budapešť (2014). Ve Varech uvede film Umrika (2015), který už posbíral dvě ceny na Sundance Film Festivalu.

    Tony Revolori je na světě sice jen 19 let, už ale natočil několik filmů.
    Autor: Twitter

     

  • 7.

    Alba Rohrwacherová

    Vycházející hvězda italského filmu Alba Rohrwacherová se do Česka podívala už na jaře během Febiofestu. Teď se vrací, aby představila film Hladová srdce (2014), za který loni získala ocenění na filmovém festivalu v Benátkách. Rohrwacherová zazářila i ve filmu Zázraky (2014), který ocenila porota v Cannes.

    Alba Rohrwacherová přijede do Česka letos už podruhé.
    Autor: ČTK

  • 8.

    Ólafur Darri Olafsson

    Herec a producent Ólafur Ólafsson, který má státní občanství v USA i na Islandu, zasedne v mezinárodní porotě. Zahrál si ve filmech Stevena Spielberga, Bena Stillera i Jonathana Demma. Mezi jeho nejslavnější role patří seriál Temný případ, brzy bude k vidění v islandské sérii Trapped.

    Ólafur Ólafsson zasedne v porotě.
    Autor: Aerofilms

  • 9.

    Kim Ki-duk

    V posledních 20 letech se na karlovarském festivalu promítaly téměř všechny Kim Ki-dukovy filmy. Jihokorejský režisér (54) v roce 2002 prezentoval v hlavní soutěži film Pobřežní hlídka, přiletěl i o čtyři roky později, aby prezentoval film Čas. Letos diváci uvidí jeho nejnovější snímek Stop (2015), a to ve světové premiéře.

    Korejský režisér Kim ki-Duk představí novinku Stop.
    Autor: KVIFF

  • 10.

    Oren Moverman

    Režisér a scenárista Oren Moverman přijede do Varů představit svůj třetí film Time Out of Mind. Tímto snímkem, ve kterém hrají i Richard Gere a Jena Malone, celý festival zahájí. Moverman se narodil v Izraeli, ale usadil se v New Yorku. Zatímco filmy režíroval jen tři, scénářů napsal už 11. Mimo jiné ke snímkům Messenger a Beze mě: Šest tváří Boba Dylana.

    Oren Moverman představí s Richardem Gerem film Time Out of Mind.
    Autor: KVIFF

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy