Krátce před druhou hodinou odpolední pak Richard Gere vystoupil z vozu před hotelem Pupp, kde si potřásl rukou s Jiřím Bartoškou. V tu samou chvíli na něj poměrně hlasitě začal pokřikovat horlivý fanoušek, který tam na něj čekal prý dvě hodiny. Chtěl, aby se mu herec podepsal na fotografii.

"Nezlobte se, jsem unavený. Později," odvětil s úsměvem dlouhou cestou zmožený Gere. Pak ale zahlédl fotografii, kterou muž držel v ruce, půjčil si od Bartošky fix a k muži přistoupil. "Počkejte, vy držíte v ruce fotku z Pretty Woman? Tak tu vám podepíšu, tam jsem byl ještě mladý," zažertoval Gere a muži dal autogram.

Pak už se herec odebral do hotelu, kde bude až do večera odpočívat. Hercův příjezd do Varů způsobil poprask i mezi japonskými turisty, kteří ho zbystřili na poslední chvíli. Bohužel (pro ně) už ho nestihli.

Na Gera před hotelem čekala také další z hrstky fanoušků, a to sedmdesátiletá žena. "Čekám tu čtyři hodiny. Takhle dlouho jsem na žádnýho chlapa v životě nečekala. Richarda miluju," řekla Blesk.cz.

Video
Video se připravuje ...

Richard Gere už je ve Varech: Podívejte se, jak se vítal s fanoušky! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Opožděné přistání

Letadlo, které přivezlo hollywoodského herce, přistálo na letišti v Karlových Varech ve 12:44, tedy o 15 minut později, než bylo plánováno. Richard Gere pak ještě seděl na palubě, když jeho kufr vyvezli ze zavazadlového prostoru.

Celý let trval 7 hodin 20 minut a Richard vzlétal ve 23.14 z amerického letiště Westchester City.

Herec se v letadle zrdžel ještě 15 minut po příletu. Pak se otevřely dveře a z letadla vystoupil usměvavý a zjevně dobře naladěný Richard Gere. Reportérům Blesk.cz, kteří na něj čekali na místě, zamával, ale nic neříkal.

Richard Gere zdraví na letišti první české fanoušky.
Autor: Blesk

Richard Gere vystupuje v Karlových Varech z letadla přímo na rozpálenou letištní plochu.
Autor: Blesk

Gere přiletěl bez dámského doprovodu, pouze ve společnosti tří členů jeho týmu. Na sluncem rozpálené letištní ploše ho uvítal syn Jiřího Bartošky Janek a výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Herec si v ruce nesl brašnu. Další kufr, který měla hollywoodská star na palubě, jí podal sám kapitán letounu.

Ještě vyložit z letadla hercovy kufry, a dlouhá cesta je u konce.
Autor: Blesk

O něco později už Gere nasedl do připraveného vozu a zamířil do Grandhotelu Pupp, kde už na něj čekal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Video
Video se připravuje ...

Bartoška a Gere: Takové bylo jejich první setkání před Puppem! Luboš Procházka, Daniela Pilařová

Co dělal Gere před cestou do Varů?

Poslední dny před cestou do Karlových Varů trávil Richard Gere se svou milenkou Alejandrou Silvou (32) a jejím synem na Sicílii. Do Čech ale zavítal sám. Herec je v naší vlasti úplně poprvé a hned bude mít tu čest převzít z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Fotogalerie
19 fotografií