Ve Varech bude letos pěkně dusno. Po kolonádě se budou prohánět dva sexsymboly Richard Gere a Jamie Dornan. I když je mezi nimi téměř třicetiletý věkový rozdíl, charisma mají oba obrovské.

Richard Gere přiletí na začátek festivalu. Během slavnostního zahájení převezme z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový globus a posléze společně s americkou herečkou Jenou Malone uvede svůj poslední snímek Time Out of Mind. Když se film natáčel v ulicích New Yorku, tak si Gerea, který hraje bezdomovce, kolemjdoucí několikrát spletli se skutečným houmlesákem a dokonce mu nabízeli jídlo.

Hvězda erotického filmu 50 odstínů šedi Jamie už zřejmě v Čechách bude, protože od začátku července má začít natáčet film režiséra Seana Ellise Anthropoid o stejnojmenné operaci československých výsadkářů, kteří v květnu 1942 provedli atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Hlavních rolí se ujme Jamie Dornan a Cillian Murphy.

A třetí hvězdou festivalu bude americký herec Harvey Keitel. Ten během své kariéry ztvárnil desítky vedlejších rolí ve známých filmech - Špinavé ulice, Taxikář, Pulp fiction, Thelma a Louise nebo Země policajtů. 

Fotogalerie
7 fotografií