Z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky (65) převezme Křištálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Diváckou proslulost Susan Sarandon zajistila role ve filmu Čarodějky z Eastwicku. Ten byl natočen v roce 1987, herečka se objevila vedle dalších hollywoodských ikon Jacka Nicholsona, Michelle Pfeiffer a Cher.

Americká star od roku 1988 udržuje vztah s hercem Timem Robinsonem, se kterým se seznámila během natáčení filmu Durhamští býci. Má s ním dva syny - Jacka Henryho (1989) a Milese Guthrieho (1992). Oba se často zapojují do stejných sociálních a politických problémů. V roce 1981 zvolili čtenáři Playboye její poprsí nejlepším z celebrit.

A právě krásným poprsím se pochlubila ve filmu Děvčátko, kde se ocitneme v New Orleansu v roce 1917 ve čtvrti červených luceren. Prostitutka Hattie (Susan Sarandon) žije se svou dvanáctiletou dcerou Violet (Brooke Shields) v bordelu Madame Nell.

Ve scéně vidíme Susan Sarandon, jak se postupně obnažuje podle pokynů fotografa, který ji hodlá vyfotit. Nakonec odhalí i poprsí a lascivně ho vystaví směrem k fotografovi. Její dceru (Brooke Shields) focení vůbec nebaví a raději pak odchází do ústraní...

Fotogalerie
6 fotografií