Tvůrci první série První republiky byli z takového zájmu naprosto šokováni. „Je to nejprodávanější český seriál, který se velmi dobře prodal do Ameriky, kde je vysílaný ve španělštině, do Latinské Ameriky, zakoupily ho státy střední Evropy, prodal se do Číny a dokonce teď už je vysílaný i v perštině,“ prozradil na besedě v domě ČT televizní producent Filip Bobiňski.

V mnoha zemích se tento seriál dabuje, jinde jsou titulky a například v Polsku je dosud používaná metoda „voice over“, kdy dabing čte jedna, maximálně dvě osoby.

Podle režiséra Bisera A. Arichteva se druhá série natáčela od listopadu do června letošního roku a diváci se mohou těšit na 13 dílů. „Bude to všechno mnohem rychlejší, dynamičtější než u první série. A také se v seriálu objeví nové postavy jako Stanislav Majer, ale na druhou stranu se v druhé řadě neobjeví třeba Pavel Kříž, který sedí ve vězení,“ svěřil se režisér Biser.

A zatímco velká část národa má první část První republiky nastudovanou dopodrobna, právě Stanislav Majer je jako divák naprosto nepolíbený. „Přiznám se, že jsem věděl, do čeho jdu, ale první sérii jsem nikdy neviděl,“ překvapil na besedě diváky. A stejně tak jeho kolega Pavel Batěk. „Ani já jsem první sérii neviděl, ale znám to ze scénáře,“ prozradil. Nové díly ČT nasadí už začátkem září.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška o dokumentu a Adéle Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

Jana Švandová: Bartošku vídám každý den, ve Varech hraju golf! Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

Těhotná Agáta Prachařová: Večírky a bary mi nechybí, pozoruji lidi s kocovinou! Blesk TV

Fotogalerie
6 fotografií