Historie Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pamatuje mnoho význačných jmen. Speciální hosté festivalu mají k dispozici veškerý servis a je o ně perfektně postaráno. Úroveň festivalu si také často velmi pochvalují.

Osobnosti MFF Karlovy Vary v roce 2017

Mezinárodní festival v Karlových Varech přivítá v roce 2017 na svém 52. ročníku rovněž velké hvězdy. Dosud byl potvrzen režisér Ken Loach a jeho dvorní scénarista Paul Laverty. Oba filmaři obdrží Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Dalším hostem MFF Karlovy Vary 2017 je legendární hudební skladatel James Newton Howard. Během slavnostního zahájení převezme autor hudby k filmům Pretty Woman, Šestý smysl či Batman začíná Křišťálový glóbus. Filmový festival v Karlových Varech navšítíví i americká herecká hvězda Casey Affleck, mladší bratr Bena Afflecka. Mezi hlavní hvězdy MFF Karlovy Vary 2017 patří hvězda filmu Kill Bill Uma Thurman a Jeremy Renner známý z Avengers.

Osobnosti MFF Karlovy Vary v letech 2010-2016

V letech 2010 – 2016 karlovarský festival přivítal mnoho slavných herců ověnčených cenami. V roce 2010 přijal pozvání slavný herec Jude Law, který se zúčastnil oslavy narozenin českého herce a zpěváka Jiřího Macháčka a rozhodně nenudil.

V roce 2011 navštívila karlovarský festival oscarová herečka Judi Dench známá rolí paní M ve filmech o Jamesi Bondovi. Sošku za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli získala za film Zamilovaný Shakespeare (1998). Dench ve Varech převzala Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Publikum si získala děkovnou řečí v češtině.

V roce 2012 poctila Karlovy Vary svou přítomností legendární herečka a další držitelka Oscara a Zlatého glóbu Helen Mirren. Na festivalu se těšila velké oblibě. Triumf slavila v roce 2006 za film Královna, kde ztvárnila britskou královnu Alžbětu II.

V roce 2013 měl Mezinárodní festival v Karlových Varech hned dvě velké hvězdy. Křišťálový glóbus si přijel převzít John Travolta, kterého proslavily filmy Pomáda či Pulp Fiction. Místní publikum si získal svou ochotou vyfotit se s fanoušky a festival si náležitě užíval. Druhou hvězdou byl oscarový režisér Oliver Stone, který protěžoval Čínu a Sovětský svaz.

Karlovarský festival filmu v roce 2014 přivítal megastar Mela Gibsona, jehož film Statečné srdce získal hned 5 Oscarů. Do paměti filmových fanoušků po celém světě se vryl do paměti akční sérií Smrtonosná zbraň. K jubilejnímu 50. ročníku natočil znělku v pyžamu.

V roce 2015 oslnil návštěvníky karlovarského festivalu Richard Gere. Ten byl festivalem naprosto okouzlen. Charismatický herec známý z filmu Pretty Woman s Julií Roberts ve svém proslovu zmínil i Václava Havla. Nezklamal ani Harvey Keitel. Rok 2016 fanoušky obzvlášť potěšil. Po červeném koberci se prošli francouzská hvězda filmu Leon Jean Reno a věčný záporák Willem Dafoe. Ten překvapil tím, že je vegetarián.

VŠE O MFF KARLOVY VARY 2017 ČTĚTE ZDE